Trifunović uz igrače protiv FMP-a

Milan Zubović
Trifunović uz igrače protiv FMP-a

LAKTAŠI - Dobre vijesti stižu iz Igokee u vezi sa oporavkom trenera Aleksandra Trifunovića, koji je prije mjesec imao blaži moždani udar.

Pedesetdvogodišnji Trifunović priključiće se ekipi na utakmici četvrtog kola ABA lige kada ona bude gostovala FMP-u u Železniku 28. oktobra, ali neće voditi tim već utakmicu posmatrati sa strane.

Bilo je priča da bi narednog vikenda mogao doći i posmatrati meč u Laktašima protiv Cedevite Olimpije, ali od toga neće biti ništa, jer još nije završio sa terapijama.

- Trifunović se nalazi u Beogradu i oporavak ide prema planu. Mislili smo da će stići na utakmicu u Laktaše narednog vikenda, ali smo na preporuku lekara odlučili da sačekamo još malo da u potpunosti završi terapije i maksimalno se oporavi. Kada budemo gostovali u Železniku pridružiće se ekipi i utakmicu gledati sa strane zajedno sa mnom, jer po preporuci lekara želimo da on postepeno preuzima obaveze tako da ne želimo žuriti jer je njegovo zdravlje najbitnije - izjavio je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

Njih dvojica su bliski prijatelji koji su nekada sarađivali u Crvenoj zvezdi i u svakodnevnom su kontaktu dok datum konačnog povratka nije poznat.

- Posle te utakmice zajedno sa nama vratiće se u Laktaše i polako se uključivati u rad, odnosno vodiće treninge, a potom i utakmice. Na kojoj će utakmici prvi put sesti na klupu još ne znamo i ne želimo da prejudiciramo - istakao je Radivojević.

Ekipu Igokee Trifunović je preuzeo sredinom juna ove godine dok je blaži moždani udar imao 16. septembra i liječenje je započeo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci odakle je nekoliko dana kasnije prebačen u Beograd gdje se i sada nalazi.

Tokom karijere igrao je Crvenu zvezdu, Zadar, Friburg, Slask i Beopetrol dok je kao trener vodio Zvezdu, Lijetuvos Ritas, Panionios, Spartak Sankt Peterburg, Žalgiris, Astanu, Ješilgirešun i Karšijaku.
 

Pomoćnici

Ekipu trenutno vodi Trifunovićev pomoćnik Marko Barać, zajedno sa Žarkom Milakovićem i Zoranom Petkovićem.

Poslije dva uvodna kola regionalnog takmičenja nemaju pobjede pošto su bolji od njih bili Partizan i Mornar dok su u Ligi BiH slavili protiv Vogošće.

Naredni meč na rasporedu je iduće subote (20 časova) kada u Laktaše stiže Cedevita Olimpija, koja je sezonu otvorila sa dvije pobjede protiv Mege i Cibone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana