Srpska sa četiri predstavnika u novoj sezoni Lige BiH

Milan Zubović
Srpska sa četiri predstavnika u novoj sezoni Lige BiH

Banjaluka - Četiri košarkaška kluba iz Republike Srpske igraće Ligu BiH iduće sezone, što se nije desilo već nekoliko godina.

Jasno je da će se Igokea boriti za titulu, Mladost će nastojati da se dokopa Lige za prvaka, a Bratunac i Leotar prvenstveno misle na opstanak i sve preko toga smatraće velikim uspjehom.

Mrkonjićani imaju najduži staž u ligaškom dijelu takmičenja, a posljednje pojačanje im je Stefan Mijović, koji je pretprošle sezone igrao za njih. Trener Goran Sladojević slavi jubilej na početku takmičenja, jer će započeti desetu sezonu zaredom kao kormilar.

- Kao najkonstantnija ekipa u takmičenju koja protekle decenije nije imala turbulencija u sezonu ulazimo sa ciljem da ponovimo plasman od prošle godine kada smo izborili nastup u Ligi BiH, ali sa što većim brojem pobjeda. Tri učesnika Druge ABA lige i Igokea se izdvajaju kao favoriti za prva četiri mjesta, dok ćemo se mi ostali boriti za preostala dva mjesta koja donose nastup u Ligi za prvaka. - kazao je Sladojević.

- Imamo mladu ekipu sa nekoliko iskusnih igrača koji su takođe željni dokazivanja i vjerujem da ćemo igrati agresivno. Liga će biti dosta zahtjevna dok imamo čime da odgovorimo, jer imamo dosta širok roster - dodao je Sladojević.

Pred Mijovića u ekipi su još Aleksa Stojanović, Đorđe Aleksić, Sreten Kljajić, Srđan Gavrić, Aleksa Birovljev, Dušan Jotić, Bojan Lulić, Aldin Muflizović, Srđan Milanović, Gojko Sudžum i Dragan Đuranović.

U drugu sezonu Lige BiH Bratunac ulazi sa napola promijenjenim timom. Stigla su petorica novih Malik Hlučoveski, Radenko Pilčević, Dejan Ćup, Goran Vučićević, Brajan Long i Stefan Radosavljević, koji su se priključili Mladenu Pantiću, Demarku Fosteru, Nemanji Pavloviću, Ivanu Jokiću, Dušanu Maksimoviću, Milošu Miloševiću i Mladenu Lukiću.

- Iduće sezone Liga će biti veoma kvalitetna, jer imamo tri učesnika Druge ABA lige i jednog prve ABA lige koji odmah spadaju u najuži krug favorita za plasman za najviše ciljeve. Odmah iza njih izdvojio bih Mladost i Zrinjski, dok su ostale ekipe dosta izjednačene pa će svaka pobjeda biti veoma važna. Pripreme su dobro odrađene i na nama je da što prije osiguramo opstanak što je naš prvi cilj - istakao je trener Bratunca Ognjen Radić.

Poslije dvije sezone igranja u Prvoj ligi Republike Srpske Leotar se vraća u elitu BiH. Primarni cilj je izboriti opstanak i ekipa je sastavljena uglavnom od domaćih igrača dok su tokom ljeta stigla petorica igrača.

Trener Miro Vukoje imaće na raspolaganju Marka Raičevića, Vladimira Aleksića, Aleksandra Tunguza, Srđana Damjanovića, Marka Rikala, Aleksandra Andrejevića, Nemanju Milidragovića, Dejana Šakotića, Filipa Dedijera, Damjana Miloševića i Pavla Tupanjanina.

- Liga će biti dosta ujednačena ove sezone i jedna pobjeda odlučivaće o plasmanu u Ligu za prvaka i za opstanak. Naš cilj je da što prije izborimo opstanka i jedino tome razmišljamo - rekao je trener ekipe Miro Vukoje, koji je tokom ljeta na toj poziciji zamijenio Dražena Šegrta, kojem je bio pomoćnik, a ovaj je postavljen za sportskog direktora ekipe.

U prvom kolu sastaju se, subota: Zrinjski - Široki (16.30), Leotar - Spars (19). Nedjelja: Kakanj - Čapljina (18), Mladost - Sloboda (19), Promo - Bratunac (19), Vogošća - Igokea (20).

 

Igokea

Poslije sedam godina Igokea će igrati ligaški dio Lige BiH. Kao redovni učesnici ABA lige takmičenje u Ligi BiH započinjali su u Ligi za prvaka ili plej-ofu, dok prošle sezone nije igrala završnicu prvenstva, zbog čega je platila kaznu od 20.000 maraka.

Takmičenje u Ligi BiH igraće sa kombinovanim sastavom, u kojem će šansu dobijati mlađi igrači i oni koji budu imali manju minutažu u ABA ligi, među kojima su Darko Talić, Nemanja Nikolić, Srđan Kočić, Đorđe Simeunović, Đorđe Topolović...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana