Sloga u Italiji traži prolaz u treće kolo EHF Evropskog kupa: Dobojlije bez straha protiv Konversana

Siniša Kotaraš
Sloga u Italiji traži prolaz u treće kolo EHF Evropskog kupa: Dobojlije bez straha protiv Konversana

KONVERSANO - Rukometaši Sloge odigraće večeras i u subotu dvije utakmice drugog kola EHF Evropskog kupa protiv italijanskog Konversana.

U oba meča Dobojlije će, prema dogovoru sa rivalom, odigrati kao gosti u Italiji, ali ih to ne sprečava da budu optimisti i najave prolaz u treću rundu ovog takmičenja.

- Imali smo priliku da pogledamo video-materijale i analiziramo sve dobre i manje dobre strane Konversana. Dovoljno je reći da su oni osvojili sve trofeje na domaćoj sceni, prvenstvo, Kup i Superkup pa da svima bude jasno da se radi o kvalitetnom i teškom rivalu. Međutim i mi imamo neke svoje prednosti i nadam se da ćemo ih iskoristiti. Uz to, ako svi budemo dali svoj maksimum, onda imamo realne šanse da zabilježimo dobre rezultate i plasiramo se u treće kolo - naglasio je jedan od najboljih igrača Sloge Vladan Đurđević.

Mladi stručnjak na klupi Dobojlija Dejan Vasilić, imao je u proteklom periodu dosta problema zbog povreda i bolesti igrača, ali sada konačno raspolaže sa svim adutima.

- Tačno je da imamo nekoliko rovitih igrača, ali i oni su sada u redovnom trenažnom procesu i siguran sam da će u oba meča pružiti maksimum. Uostalom, to se očekuje od svih igrača tako da nema razlike ko će istrčati na teren i ko će imati koliku minutažu, obaveza je da igrači daju sve od sebe jer je to jedini način da ostvarimo ono što želimo - istakao je Vasilić.

Dobojlije su u prvom kolu EHF Evropskog kupa u dvije utakmice bili bolji od estonskog Viljandija (20:20, 25:23), a onda su za rivala dobili Italijane. Odmah potom čelnici dva kluba su se dogovorili da se obje utakmice igraju u Konversanu.

- Nije nam trebalo mnogo da se sa ljudima iz Konversana dogovorimo oko toga da oni budu domaćini u oba susreta. Nama je to povoljnija varijanta iz više razloga, a prvenstveno sa finansijskog aspekta. Mi bi, realno, svakako bili gosti i da nismo pristali na ovaj dogovor jer trenutno nemamo dvoranu koja zadovoljava evropske standarde. Onda bismo morali da igramo u Maglaju ili Tesliću, a i to iziskuje određene troškove, uz to što neće biti naših navijača, pa nam je ovo bilo najpovoljnije rješenje. Bez obzira na to, svi smo optimisti i vjerujem da Sloga ima dovoljno snage i kvaliteta da izbori prolaz u treće kolo - rekao je predsjednik Skupštine kluba Vojislav Rađa.

Put dug 1.500 km

Ekspedicija Sloge otputovala je iz Doboja za Peskaru gdje su prespavali, a prije toga odradili trening. Juče su nastavili za Konversano, a ukupno će za četiri dana preći oko 1.500 kilometara.

Prva utakmica između Konversana i Sloge na programu je večeras od 19 časova, a revanš u subotu sa početkom od 18.30 časova. Oba meča odigraće se u dvorani “Pala San Đakomo” kapaciteta 4.000 sjedećih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana