Sloboda iz Trebinja napada vrh tabele

Siniša Kotaraš
Sloboda iz Trebinja napada vrh tabele

NOVI GRAD - Prozivkom koju je na stadionu “Mlakve” obavio šef stručnog štaba Duško Vranešević s pripremama za proljećni dio prvenstva Prve lige Republike Srpske startovali su i fudbaleri Slobode.

Na okupu su se našli svi igrači koji su nakon prvih 15 kola osvojili treće mjesto s 33 boda, njih 25, a nedostajala su četvorica fudbalera koji na proljeće neće nositi dres prvoligaša iz Novog Grada. U pitanju su Mladen Zgonjanin koji je otišao u Njemačku, te Sabit Alispahić, Francisko Alegre i Miloš Sadžak s kojima nije nastavljena saradnja i slobodni su da potraže novu sredinu.

- Prvih nekoliko dana radićemo u ovom sastavu, a do kraja sedmice očekujemo da nam se priključe i prva pojačanja. U pitanju je četiri ili pet kvalitetnih fudbalera, za svaku liniju po jedan, s kojima bi sve pozicije u timu bile adekvatno popunjene sa po najmanje dva kvalitetna fudbalera - istakao je Vranešević u razgovoru za “Glas Srpske”.

Prve tri sedmice Sloboda će se pripremati u Novom Gradu, a od 7. februara preseliće se u Trebinje. Tokom pripremnog perioda stručni štab Slobode planirao je odigravanje šest kontrolnih mečeva, a prvi će biti 29. januara protiv Segeste iz Siska.

- Imaćemo optimalne uslove za dobre pripreme u Trebinju i nismo imali dilemu kada je trebalo odlučiti gdje da idemo. Prije polaska u Hercegovinu odigraćemo utakmicu sa Čelikom, a u Trebinju nas čekaju još tri provjere. Po povratku slijedi meč s Rudar Prijedorom, dok smo “generalku” planirali za 26. februar. Želja nam je da to bude što jači i kvalitetniji protivnik pa iz tog razloga još nemamo ime rivala - rekao je Vranešević.

Prošlog ljeta iz Novog Grada su stigle najave borbe za sam vrh tabele Prve lige i eventualni ulazak u Premijer ligu, a one ni sada nisu drugačije.

- Trenutna pozicija i bodovni saldo nam daju za pravo da se nadamo kako možemo do kraja da se izborimo za prvo mjesto i da Novom Gradu napokon poklonimo jednog premijerligaša u muškoj konkurenciji. Najveći rivali biće nam Krupa, Sloga i Sutjeska, protivnici za svaki respekt što garantuje uzbudljivo i do kraja neizvjesno prvenstvo. Naravno, nadamo se da ćemo prvi proći kroz cilj i o nekom drugom raspletu uopšte ne želimo da razmišljamo - poručio je za kraj Duško Vranešević.

Infrastruktura

Stadion “Mlakve” u Novom Gradu dobio je sasvim novi izgled u posljednje dvije godine, ali u Slobodi ističu kako nemaju namjeru da se zaustave.

- Mnogo toga je u ovo vrijeme urađeno i sve radimo u hodu, a posebna pažnja se posvećuje svakodnevnom održavanju glavnog i pomoćnog stadiona, kao i terena u Dobrljinu gdje imamo sve uslove za treninge. U saradnji sa FS RS dobićemo teren a vještačkom podlogom, a na nama je da uradimo pripremne radove. Pomoćni teren već ima rasvjetu, a sada radimo na stvaranju uslova da montiramo elektronski semafor i reflektore na glavnom terenu - pojasnio strateg Novograđana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana