Radomir Kisić vratio se na klupu Košarkaškog kluba Leotar

Čedomil Mucović
Radomir Kisić vratio se na klupu Košarkaškog kluba Leotar

TREBINjE - Povratak Radomira Kisića na klupu KK SL IAT Leotara, obradovao je sve ljubitelje košarke u gradu na Trebišnjici. Jer oni koji vole igru pod obručima, vrlo dobro znaju da je riječ o treneru koji tim vodi sa velikom dozom strasti i emocija, animira igrače, ali i publiku.

- Drago mi je da sam ponovo ovdje. Povratku me rukovodila činjenica da su u klubu ponovo ljudi sa kojima sam kvalitetno sarađivao, kao i činjenica da Leotar ima dobru ekipu. Vrlo brzo sam shvatio da tim posjeduje kvalitet i veliku želju, pa se nadam da ćemo dobro funkcionisati - rekao je Radomir Kisić.

Trebinjci su neke utakmice izgubili zbog nedostatka strasti i emocija sa klupe.

- Volim igrače koji mogu da ispoštuju taktičke zadatke, ali mislim da to nije dovoljno ako nemate strasti i emocija. Bez njih, nemoguće je bilo šta napraviti na terenu. Insistiraću puno na tome, jer to publika jako voli. Navijači žele borce, zalaganje i srce na terenu, pa očekujem da upravo takav Leotar bude i ove godine - dodao je strateg Leotara.

Ekipi prethode dvije velike obaveze, prva je u okviru "Lige 13", kada gostuje kod Igokee Partizana, a druga u Kupu RS protiv Borac Nektara.

- Startujem odmah "ofanzivno". Prvo je bio dogovor da počnem sa radom nakon tih utakmica, ali sam krenuo nešto ranije. Malo je nezgodno što je jako blizu prva utakmica, koja je jako teška. Nisam siguran koliko će momci na početku moći da ispoštuju sve zahtjeve. Sada su puni novih informacija, tehničkih i taktičkih. A što se tiče tog voljnog momenta, siguran sam da ćemo dati sve od sebe, a to je najvažnije - istakao je Kisić.

Na pitanje može li ovaj sastav do kraja "Lige 13" obezbijediti plasman u sljedeću fazu, novi šef struke Trebinjaca je odgovorio.

- Smatram da to Leotar može. Prema prvim utiscima, vjerujem to neće biti teško ostvariti. Istina, nemam previše informacija o protivnicima, mada sam pogledao neke utakmice. Međutim, ja ću puno raditi na nama, a nećemo se previše baviti protivnicima. Gajićemo naš stil igre, puno agresivniji i borbeniji, ali mislim da je realno da Leotar bude u "Ligi 8" - zaključio je Radomir Kisić. 

Stručni štab

Dolaskom Radomira Kisića, vjerovatno neće doći do drugih promjena u stručnom štabu.

- Mislim da ćemo ostati u nepromijenjenom ostaje, jer ovi momci dobro rade. Ipak, nije isključeno da nešto promijenimo ukoliko se za to ukaže potreba  - naglasio je Kisić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana