Prvo mjesto jedini cilj fudbalera Krupe

Siniša Kotaraš
Prvo mjesto jedini cilj fudbalera Krupe

BANjALUKA - Fudbaleri Krupe polako ulaze u završni dio priprema za proljećnu sezonu, u kojoj im je jedini cilj da zadrže prvo mjesto i obezbijede povratak u Premijer ligu.

Jesenji šampioni Prve lige Republike Srpske imaju velikih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar Prijedor, a kako se derbi dva prvoplasirana tima igra već u prvom kolu nastavka 7. marta, na stadionu u Krupi na Vrbasu moguće je da već tada budu razriješene sve dileme.

- Ima još dosta do te utakmice, tako da je rano da se sada priča o derbiju. Naravno, nastojaćemo da što spremniji dočekamo nastavak prvenstva i opravdamo ulogu favorita. Dobro smo radili u poslednjih mesec dana, ali su na videlo isplivali i određeni problemi. Ono što je evidentno je to da nam igra u odbrani nije bila na jesenjem nivou, tako da moramo sve te nedostatke da ispravimo u što kraćem roku. Sa druge strane napad nam nije izgledao loše, ali i tu moramo da podignemo nivo realizacije - istakao je trener Krupe Zoran Marić.

Strateg Krupljana istovremeno tvrdi da je veoma važna činjenica da je na okupu ostala kompletna ekipa, koja je više nego superiorno odigrala jesen.

- Zadržali smo sve nosioce igre i to je naša najveća prednost u odnosu na ostale rivale. Uz to, mnogo će nam značiti povratak Ajdina Redžića, koji je jesen propustio zbog povrede. Takođe, očekujemo od Miloša Aćimovića da se uklopi u naš način igre, tako da ćemo biti još jači nego jesenas - naglasio je Marić.

Ukoliko uspiju da obezbijede plasman u Premijer ligu, u šta niko u kanjonu Vrbasa ne sumnja, čelnici kluba suočiće se sa problemom podloge koja je dosta istrošena, ali i nedostatkom reflektora.

- Već smo uradili projektnu dokumentaciju za izgradnju reflektora, a i započeli smo određene radove, tako da vjerujem da će tu sve biti kako treba. Što se tiče podloge, nju već desetak godina potpuno besplatno koristi nekih 50 ili 60 klubova iz cijele regije, pa i FBiH tako da je zaista potrošena. Pokušaćemo da preko gradskih i republičkih institucija vidimo kakve su mogućnosti da dobijemo određenu pomoć, a najveći dio sredstava obezbijedio bi klub - rekao je potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić.

U slučaju da iz bilo kojeg razloga ti radovi ne budu završeni na vrijeme, Ilić ističe da klub već ima i određena alternativna rješenja.

- Da se razumijemo, najveći dio sredstava za ove radove bi, kao i do sada, obezbijedio klub, ali je ipak savršeno jasno da ne možemo sve sami da završimo. Optimista sam po prirodi i vjerujem da ćemo pronaći rješenje da sve bude kako treba, tako da ljubitelji fudbala u kanjonu Vrbasa ponovo imaju priliku da na djelu vide najbolje klubove iz BiH. Ipak, za svaki slučaj imamo nekoliko spremnih alternativa - dodao je Ilić.
 

Utakmice

Sedmu provjeru pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske Krupa će imati protiv Zvijezde iz Gradačca u nedjelju od 13 časova. Krupljani su u pripremnom periodu odigrali šest kontrolnih utakmica i upisali dvije pobjede i četiri poraza.

U prvoj provjeri izabranici Zorana Marića poraženi su na svom terenu od Metalegea (0:1), da bi u Medulinu, na turniru, izgubili tri susreta u grupi, Zaglebje (0:3), Radnik (2:3) i Kolubara (0:2). Ipak, boravak u Istri zaključen je pobjedom nad Istrom 1961 (3:1). Po povratku u Krupu na Vrbasu odigrana je još jedna utakmica, u kojoj je deklasirana Sloboda iz Novog Grada sa 6:0. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana