Prnjavorska atletičarka Jelena Gajić veoma blizu ispunjenja norme za prvenstvo Starog kontinenta: Sekunda do EP

Siniša Kotaraš
Prnjavorska atletičarka Jelena Gajić veoma blizu ispunjenja norme za prvenstvo Starog kontinenta: Sekunda do EP

PRNjAVOR - Članica Atletskog kluba Prnjavor Jelena Gajić vjeruje da će na naredna dva takmičenja nadmašiti svoje najbolje vrijeme na 800 metara u dvorani i tako ispuniti normu koja iznosi 2:05,50 minuta za Evropsko dvoransko prvenstvo u Poljskoj.

Optimizam gradi na ubjedljivom trijumfu ostvarenom na seniorskom dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu, gdje je ovu dionicu istrčala za 2:06,66 minuta, što je novi seniorski rekord BiH u dvorani.

- Da bih stigla do Poljske, nedostaje mi je još sekunda i 16 stotinki, a da ostvarim to vrijeme, imaću još dvije prilike. Već 20. februara me očekuje najjače ovosezonsko takmičenje, prvenstvo Balkana u dvorani koje će biti održano u Istanbulu. Konkurencija će biti zaista jaka i možda će me baš to povući da ostvarim željeni rezultat. Ako ne uspijem, ostaje mi još Međunarodni miting “Srbija open” u Beogradu. Vjerujem u sebe i nadam se najboljem - rekla je Gajićeva.

Smatra da je i u Beogradu mogla stići do norme, ali da je nedostatak konkurencije direktno uzrokovao da ne ostvari potrebni rezultat.

- Od samog starta bila sam na čelu trke. Diktirala sam tempo, odvojila se od ostalih konkurentkinja i mislim da sam imala rezultat koji mi je trebao. Međutim, desilo se da sam u posljednjih 50 metara morala da zaobilazim jednu atletičarku, koja je zaostala za cijeli krug (200 metara). Njoj nije padalo na pamet da se skloni, to mi je zasmetalo i vjerujem da sam tada izgubila tu sekundu - pojasnila je Gajićeva.

Prošle godine su zbog pandemije virusa korona bila odgođena praktično sva takmičenja.

- Zbog toga smo ove zime odlučili da se takmičimo u zatvorenom. Rezultati ostvareni u proteklom periodu, posebno dva puta oboreni rekord BiH u samo 15 dana, pokazuju da je odluka bila ispravna - istakla je Gajićeva.

Nakon sezone u zatvorenom, pred atletičarima su nastupi na otvorenim trkalištima, a i tu članica Prnjavora ima određene ambicije.

- Imam želju da ispunim normu i za Evropsko prvenstvo na otvorenom, kao i da se što više približim aktuelnom rekordu BiH u disciplini 800 metara na otvorenom koji je u vlasništvu Bibe Kajan Subašić još od 1985. godine. Daću sve od sebe da to i ostvarim - poručila je Jelena.

Članica AK Prnjavor je od 2008. godine, kada je počela da se bavi ovim sportom, i nikada nije pomislila da promijeni klub iako je već četiri godine u Banjaluci.

- U Prnjavoru su zaista teški uslovi za treniranje atletike, pogotovo djeci talentovanoj za tehničke discipline. Ali i trčanje je jako teško realizovati jer se trening sprovodi na asfaltu i zato željno iščekujemo atletsku stazu. I pored svega, nikada nisam promijenila klub. Bivši olimpijac Željko Petrović velika mi je podrška u realizaciji svega što je neophodno za moj dalji napredak, na čemu sam mu neizmjerno zahvalna. Prvi trener mi je bio Dalibor Vrhovac, a sada radim sa Vladimirom Jakovljevićem - naglasila je Gajićeva i dodala da u Prnjavoru ima dosta talentovane djece u svim uzrasnim kategorijama.

Počela na 1.500 metara

Prva disciplina kojom se Gajićeva počela baviti jeste 1.500 metara i u njoj je 2013. godine postala prvakinja Balkana.

- Ta disciplina je moja prva ljubav i nadam se da ću joj se uskoro vratiti. A što se tiče ostalih uspjeha, osim titule juniorskog prvaka Balkana, izdvojila bih srebro sa seniorske Balkanijade, finale Mediteranskih igara, polufinale Evropskog prvenstva, kao i titule prvaka i rekordera BiH - rekla je Gajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana