“Princeze” će opet igrati u Evropi

Milan Zubović
“Princeze” će opet igrati u Evropi

BRČKO - Višestruki šampion BiH Bimal Jedinstvo očekuje da iduće jeseni nastupi u Ligi šampiona, bez obzira na to što je Odbojkaški savez BiH registrovao prvenstvo bez prvaka i što će o toj odluci još biti raspravljano.

Izvršni odbor OS BiH je prekinuo takmičenje bez šampiona u muškoj i ženskoj konkurenciji, a aktuelni predsjednik Alija Fatić je rekao da će klubovi zbog toga snositi posljedice, jer neće biti igrano na evrosceni u novoj sezoni. Međutim, direktor “princeza” Saša Grekulović nije zabrinut zbog ovakvog istupa i vjeruje da će Evropska odbojkaška federacija ispravno presuditi, ukoliko se domaći predstavnici ne dogovore.

- OS BiH je član CEV i oni će reći konačnu riječ u vezi sa nastupom klubova pod njegovim okriljem. BiH ima četiri mjesta u CEV takmičenjima, dok na osnovu naših ranijih rezultata očekujemo da zaigramo u Evropi. Da li će to biti CEV kup ili Liga šampiona federacija će prelomiti, ali vjerujemo da će to biti elitno takmičenje. CEV je produžio rok za prijavu do 1. avgusta, tako da ima dovoljno vremena - izjavio je Grekulović.

Mini-liga koja je trebalo da da šampiona neće biti kompletirana, jer ističu rokovi za završetak takmičenja.

- Imali smo tokom marta želju da takmičenje bude završeno na parketu kada za to budu stečeni uslovi, ali kako se razvukla situacija sa pandemijom virusa korona, jasno je da nema više vremena. Izvršni odbor je na početku htio da proglasi šampiona na osnovu trenutnog plasmana, što nije bilo moguće, jer nisu svi klubovi odigrali isti broj utakmica i sada čekamo novi sastanak da to konačno bude raspetljano - kazao je Grekulović.

Prema najavama iz OS BiH u narednih nekoliko dana trebalo bi da bude održana nova sjednica IO. I pored prisilne pauze u taboru brčanskih “princeza” ne sjede skrštenih ruku već formiraju tim za novu sezonu. Poslije Ane Gajić i Katarine Popović ugovore su produžile kapiten Žana Dragutinović i Elena Babić. Dragutinovićeva nije zaigrala u još aktuelnoj sezoni zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata koljena, od koje se još oporavlja.

- Sklopili smo kockice za iduću sezonu i produžili saradnju sa svim igračicama, dok nas je jedino napustila Aleksandra Vajdova, ali imamo adekvatnu zamjenu iz vlastitih redova - istakao je Grekulović.

Rade samo najmlađi

Seniorski sastav nije počeo da trenira i evidentno je da neće u skorije vrijeme.

- Pauza će se odraziti na sve kategorije, što želimo da kompenzujemo pa smo organizovali rad sa najmlađim kategorijama, jer je njima to najpotrebnije. Raspustili smo seniorski pogon, mada su igračice radile samostalno tokom pauze, dok ćemo imati dovoljno vremena za pripreme pred novu sezonu i nadoknadićemo sve propušteno - rekao je Grekulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana