Predsjednik Borca Milan Đajić kategoričan: Sigurno igramo Drugu ABA ligu

Milan Zubović
Predsjednik Borca Milan Đajić kategoričan: Sigurno igramo Drugu ABA ligu

BANjALUKA - Košarkaši Borca i naredne sezone igraće u Drugoj ABA ligi, tvrdi predsjednik kluba Milan Đajić.

Banjalučani su osvojili četvrto peto mjesto u Ligi šest za prvaka BiH iza Igokee, Širokog, Sparsa i Leotara što im prema nekim tumačenjima ne bi bilo dovoljno za novo učešće, ali pozivnicu za nastup na Jadranu daje rukovodstvo regionalnog takmičenja.

- Sigurno ćemo igrati. Dobili smo garanciju da ćemo igrati kao najbolje plasirana ekipa iz BiH u ligaškom dijelu takmičenja Druge ABA lige prošle sezone. Trećeg učesnika iz BiH ne bira KS BiH već rukovodstvo ABA lige koje daje pozivnicu koju smo dobili prije dva mjeseca tako da nam plasman u Ligi šest za prvaka BiH nije bio prioritet već smo se bazirali na razigravanje mlađih igrača što je rezultovalo pobjedama nad Igokeom i Leotarom - izjavio je Đajić.

Ekipa je na odmoru dok rukovodstvo svodi račune i pravi planove za novu sezonu.

- Što se tiče ciljeva koje smo postavili pred početak prošle sezone ostvarili smo ih mnogo ranije odnosno prije kraja takmičenja. Osvojili smo Kup Republike Srpske, ušli u Ligu šest, izborili polufinale Druge ABA lige što smatramo da je više nego dobro. Da se malo i našalim, ako neko misli i zna kako može bolje rado ću mu prepustiti svoju funkciju - istakao je Đajić.

Kada su u pitanju odlasci i dolasci mnogo je otvorenih pitanja koja će biti rješavana tokom ljeta. Sigurno je da će trener Zoran Kašćelan ostati da formira ekipu, a neće moći da računa na Kostu Kondića koji se sa pozajmice vraća u Igokeu.

- Igrači koji imaju višegodišnje ugovore ostaju, a među njima su Nemanja Reljić, Vuk Bošković i Boris Dragojević. Amerikanci Diante Boldvin i Džošua Kaningem vrlo vjerovatno neće ostati dok ćemo sa ostalima pregovarati. Veći fokus posvetićemo mladim igračima nego nekim iskusnijim kao što je to bio slučaj prošle sezone kada smo imali talentovanu ekipu. Takođe, akcenat će biti stavljen na domaće igrače - zaključio je Đajić.

Mlađe kategorije

Posebno su ponosni na uspjeh mlađih kategorija koje se polako vraćaju na veliku scenu i u vrh košarke u BiH.

- Uvijek težimo boljem i cilj nam je da organizaciono napredujemo i da što više mlađih generacija uključimo u takmičarske selekcije koje smo omasovili pa bilježimo sjajne rezultate. Naši juniori nakon 2009. godine nastupaju na završnom turniru Lige BiH baš kao i kadeti što je veliki zalog za budućnost. Te rezultate cijenimo isto kao i uspjehe seniorskog pogona koji je dostigao svoj nivo i time smo zadovoljni - naglasio je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana