Pomoći ćemo Borcu, imamo viška novca

Siniša Kotaraš
Pomoći ćemo Borcu, imamo viška novca

DOBOJ - Predsjednik Skupštine Sloge iz Doboja Vojislav Rađa, ponukan posljednjim izjavama čelnika Borac m:tela, ponudio je pomoć lideru na tabeli Premijer lige da bi bez problema mogao da privede kraju polusezonu.

Banjalučani su prije nekoliko dana apelovali na institucije Srpske da im pomognu, jer su u teškoj finansijskoj situaciji pa su dobili jednokratnu pomoć Vlade RS u iznosu od 20.000 maraka. Nije prošlo mnogo vremena, a sportskoj redakciji “Glasa Srpske” javio se Rađa.

- Pozivam kolege iz Borca da nam se obrate sa molbom za pomoć, a vjerujem da su i ostali klubovi voljni da urade isto, jer i oni, baš kao i mi, imaju viška sredstava dobijenih od javnih institucija - ironično je rekao Rađa.

On je podsjetio da i Dobojlije rade u teškim uslovima, s obzirom na to da će u narednih 18 mjeseci trenirati i igrati utakmice u Osječanima, jer se u Doboju gradi nova dvorana. To iziskuje dodatne troškove za prevoz, jer sve selekcije kluba treniraju u pomenutom mjestu.

- Bez obzira na sve ove troškove, sredstva koja smo dobili od institucija su tolika da “nismo uspjeli” da ih potrošimo pa smo voljni da pomognemo drugima - podvlači Rađa. 

Direktor Borca Vladimir Branković takođe je zahvalio Rađi na ponudi.

- Drago mi je da bilo koji klub ima dovoljno novca da ponudi pomoć drugom. Ipak, neće nam biti potrebna pomoć, jer ćemo riješiti sve svoje probleme, nadam se do Nove godine. Igrači će se potruditi da ostanu gdje su sada i da u novu kalendarsku godinu uđemo još jači - rekao je Branković.

Sloga je jednom zaista pomogla Banjalučanima i to 2004. godine, kada je ustupila polovinu od 250.000 maraka, koliko je dobila od tadašnjeg “Telekoma Srpske”.

Situacija u Borcu bila je vrlo loša pa su se Dobojlije odrekle polovine novca da bi pomogle pri konsolidaciji “crveno-plavih”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana