“Police” adut za prvu pobjedu Leotara

Darko Pašagić
“Police” adut za prvu pobjedu Leotara

TREBINjE - Poslije četiri gostujuće utakmice na kojima je osvojen samo bod, pred fudbalerima Leotara je prvi domaći meč u kojem će danas od 17.30 časova u okviru petog kola Premijer lige na stadionu “Police” ugostiti aktuelnog osvajača Kupa BiH, Velež.

Poslije remija u prvom kolu protiv Željezničara na “Grbavici” Trebinjci su nanizali tri uzastopna poraza i šef stručnog štaba Leotara Marko Vidojević smatra da se crna serija jednostavno mora prekinuti.

- Raspored na početku sezone nas nije mazio, ali ne treba, niti vredi kukati. Pred nama je prvi meč pred domaćom publikom i jednostavno moramo dati sve od sebe da dođemo do bodova - naglasio je Vidojević.

Aleksa  Spaić je i dalje povrijeđen, a zbog tri žuta kartona u ekipi neće biti kapitena Đoke Milovića. Uz sve to, na “Police” i dalje stižu novi fudbaleri.

- Od početka sezone uglavnom se oslanjamo na kostur ekipe koji je započeo pripreme. Ali, u međuvremenu je došao velikih broj novih fudbalera, od kojih su neki prošli pripreme, a neki nisu, tako da je to dvosekli mač. Tako su u Širokom Brijegu u prošlom kolu prve minute uknjižili Boban Georgiev i David Čavić, sada je u konkurenciji i poslednje naše pojačanje Mihajlo Cmiljanović, koji je stekao pravo nastupa. Bićemo jači i za Ognjena Todorovića i Miloša Sekulovića, koji su se oporavili od povreda. Međutim, još jednom ponavljam, ovo je potpuno drugi tim u odnosu na ekipu Leotara iz prošle sezone i da sve to treba uklopiti. Nažalost, za to nemamo baš vremena i prisiljeni smo da to radimo u hodu - dodao je Vidojević.

Iskusni prvotimac Leotara Miloš Aćimović vjeruje da je došlo vrijeme da saigrače i njega “konačno ogrije sunce”.

- Imali smo jako teške rivale na startu, a uz sve to stalno smo gostovali, tako da je bilo teško i očekivati da možemo imati bolji bodovni saldo. Sada je prilika da to popravimo. Iako igramo protiv veoma nezgodnog protivnika, želimo da se u prvom domaćem meču našim navijačima predstavimo u što boljem svjetlu i dođemo do prve ovosezonske pobjede - naglasio je Aćimović.

On vjeruje da će Trebinjci iz kola u kolo igrati sve bolje.

- Treba očekivati da u narednim kolima znatno popravimo bodovni saldo, jer ulazimo u seriju utakmica sa rivalima koji su u našem rangu kvaliteta. Ti mečevi su naša šansa i jednostavno ih moramo iskoristiti na najbolji mogući način - dodao je Aćimović.

Treba istaći da je redove Leotara napustio Šaleta Kordić, koji je prije samo mjesec dana stigao na “Police”, a razlozi su porodične prirode.

U ostalim susretima petog kola sastaju se: subota: Sloboda - Borac (17 časova), Posušje - Sloga (D) (17.30), Željezničar - Tuzla siti (21), nedjelja: Igman - Sarajevo (17.30 časova), Zrinjski - Široki Brijeg odgođeno.

Premijer liga

1. Široki Brijeg         4        3        1        0        5:1     10

2. Sarajevo 4        3        0        1        9:8     9

3. Borac     4        2        1        1        6:5     7

4. Željezničar    4        1        2        1        5:6     5

5. Sloga (D)         3        1        1        1        8:6     4

6. Tuzla siti       2        1        1        0        5:1     4

7. Velež     2        1        1        0        4:2     4

8. Zrinjski 2        1        0        1        5:3     3

9. Sloboda 2        0        1        1        0:2     1

10. Posušje         3        0        1        2        1:4     1

11. Leotar 4        0        1        3        2:10   1

12. Igman   2        0        0        2        0:2     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana