Oliver Stević, novi košarkaš Igokee, za “Glas Srpske: Stigao sam na Vukov poziv

Milan Zubović
Oliver Stević, novi košarkaš Igokee, za “Glas Srpske: Stigao sam na Vukov poziv

Laktaši - Poslije desetak godina Oliver Stević se vraća u ABA ligu i njegov drugi klub u regionalnom takmičenju biće Igokea sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor, dok je taj jedini put do sada igrao za Crvenu zvezdu.

Upravo igranje u beogradskom velikanu stvorilo je poznanstva za cijeli život. Zato je i stigao na poziv sportskog direktora Aleksandrovčana Vuka Radivojevića sa kojim je u tom periodu dijelio svlačionicu, a trener im je bio Aleksandar Trifunović koji je ovog ljeta preuzeo jedinog abaligaša iz BiH.

- Radivojević je moj veliki prijatelj van terena, a Trifunović je obojici bio trener pa me zvao da im pomognem tokom pripremnog perioda. Meni je taj poziv dobro došao, jer sam se oporavio od loma ruke kojeg sam zaradio u martu ove godine pa je trebala sredina da se vratim u ritam. Posle nekoliko dana, pomalo neočekivano, dogovorili smo saradnju, jer nisam imao klub za iduću sezonu - izjavio je Stević za “Glas Srpske”.

Sjećanja na prve utakmice ABA lige u dresu Crvene zvezde nisu posebno izblijedjela, ali je evidentno da se liga promijenila.

- Generalno gledajući poprilično davno sam igrao ABA ligu mada sam dešavanja pratio u medijima tako da mi je jasno koliko je liga napredovala po kvalitetu. Sigurno je da se mnogo razlikuje iz tog perioda kada sam bio tu i sada, a kada pogledate sastave ekipa čini mi se da takmičenje nikad nije bilo jače. Klubovi su angažovali mnogo kvalitetnih pojedinaca i biće teško doći do pobeda. Ipak, volim jaka takmičenja koja su izazov za mene i ekipu i nadam se što boljem ishodu. O ambicijama je rano govoriti, jer još traje pripremni period - kazao je Stević.

Iskusni krilni centar tokom karijere nastupao je za čačanski Borac, Mašinac, Koper, Slask, Anvil, Oldenburg, Bilbao, Kazale, Zielonu goru, Gazijantep, Fuenlabradu dok je posljednje tri sezone proveo u Andori.

- Pored iskustva, verujem da ću u ekipu doneti energiju, jer me uvek krasila brza i jaka igra u tranziciji i dobro trčanje, jer je Španija najbrža liga u Evropi. U Igokei je dosta mladih momaka pa ću se potruditi da im prenesem znanje i pomognem u sazrevanju i usmerim dalje. Ekipa mi deluje dobro mada treba imati u vidu da je mnogo novih lica pa treba malo vremena da se uklopimo. Treba da “pohvatamo filozofiju” trenera kao i da se mi igrači međusobno upoznamo odnosno sagledamo sve naše karakteristike kao i način razmišljanja - istakao je Stević.

Iduće srijede ekipa putuje u Tursku gdje će odigrati mečeve sa Bujukčekmečeom i Karšijakom.

Porijeklo

Iako je rođen u Novoj Gorici obradovao ga je dolazak u Igokeu, odnosno Republiku Srpsku, jer je njegov otac iz Vlasenice, a majka iz Kladnja.

- Zanimljivo je da mi je u 35. godini ovo prvi klub iz Republike Srpske odnosno BiH, ako se zna da su moji roditelji odavde i pre ovog samo sam jedan dan proveo u Banjaluci. Imam malo drugačiji osećaj u ekipi posle toliko godina, jer sam među svojim ljudima i pričamo srpskim jezikom. Prija mi promena i verujem da će biti još bolje - naglasio je Stević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana