Obaveza rukometapa Borca napad na domaće trofeje

Siniša Kotaraš
Obaveza rukometapa Borca napad na domaće trofeje

Banjaluka - Prozivkom koju je trener Mirko Mikić izvršio u dvorani “Borik” sinoć su počele pripreme rukometaša Borac m:tela.

Iako im niko iz uprave kluba nije to nametnuo kao prioritet, momci koji će nositi “crveno-plavi” dres u novoj sezoni imaju najviše ambicije. Svi prvotimci uglas ističu da im je želja da na domaćoj sceni osvoje sva tri trofeja. Sa druge strane, kada je u pitanju nastup u Kupu EHF, za početak se nadaju da mogu preskočiti grčki Olimpijakos, koji su izvukli na žrijebu u Beču. Nastup u drugom po jačini evrokupu sam po sebi donosi jače rivale nego prošle sezone, kada su igrali Čelendž kup, ali postoji umjereni optimizam da je šampion Grčke, koji posljednjih godina ulaže mnogo više novca nego ranije, prepreka koja može biti savladana. Trener Mikić najavio je žestok rad, a rukometaši će u uvodnim danima raditi dva puta dnevno, ujutro uglavnom u teretani, a naveče u dvorani. Banjalučani u novu sezonu ulaze sa tri pojačanja, a najzvučnije ime je doskorašnji pivot Vojvodine Nemanja Vučićević.

- Kada već nisam uspio da se dogovorim sa Vojvodinom, izbor je pao na Borac. Želeo sam da nađem klub koji mi je blizu kuće i sa suprugom sam doneo odluku da to budu Banjaluka i Borac. Čuo sam dosta dobrih stvari o nekadašnjem šampionu Evrope, a najviše od doskorašnjeg saigrača u Novom Sadu, Gorana Trkulje. Verujem da sam napravio dobar potez i siguran sam da ćemo zajedno osvojiti mnogo trofeja - rekao je Vučićević.

Osim njega, u klubu su nova lica Nikola Jeremić, koji je takođe igrao za Vojvodinu, te Brazilac Giljerme Linareš de Souza, koji trenutno nastupa za reprezentaciju svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu za juniore. Na prozivci se nisu pojavili kapiten Đorđe Ćelić i njegov zamjenik Bojan Ljubišić, koji još nisu produžili ugovor, ali se očekuje da to uskoro učine. Zato je ovu ulogu bar nakratko preuzeo Miloš Nježić.

- To je velika obaveza, daću sve od sebe da opravdam povjerenje stručnog štaba i uprave. Imamo lijepu ekipu, najvažnije je da je većina igrača iz prošle sezone ostala na okupu, tako da ćemo se lakše i brže uigrati - rekao je Nježić.

Do utakmica s Olimpijakosom (prvi meč 31. avgusta ili 1. septembra, revanš u Banjaluci sedam dana kasnije) Banjalučani će odigrati sedam kontrolnih mečeva, a prvo i najveće iskušenje imaće na turniru u Trebinju, gdje ih čeka aktuelni šampion Evrope, Vardar.

Spisak igrača

Treneru Mirku Mikiću odazvalo se 20 igrača, među kojima i nekoliko momaka koji kucaju na vrata prvog tima. Prisutni su bili: Slađan Subotić, Zoran Radić, Lazar Bera, Bojan Rađenović, Jovan Todorović, Miloš Nježić, Vladan Đurđević, Luka Perić, Nemanja Vučićević, Luka Grahovac, Srđan Savić, Marko Lukić, Srđan Medaković, Siniša Dragičević, Milan Dakić, Goran Daničić, Luka Knežević, Petar Grbić, Nemanja Milovac, Nikola Jeremić. Stefan Miljković se oporavlja od manjeg hirurškog zahvata, dok će se Giljermo Linareš de Souza priključiti kada završi SP za juniore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana