Nekadašnji golgeter Radnika na prekretnici: Obradović između Slobode i inostranstva

Siniša Kotaraš
Nekadašnji golgeter Radnika na prekretnici: Obradović između Slobode i inostranstva

BEOGRAD - Iz Bijeljine sam dobio poruku da su mi vrata Radnika uvek otvorena i da u slučaju da ne pronađem novi angažman uvek mogu da računam na njih - istakao je nekadašnji napadač Radnika Marko Obradović za “Glas Srpske”.

Sjajni golgeter za četiri i po godine provedene u ekipi iz Semberije odigrao je 116 premijerligaških utakmica na kojima je postigao 41 pogodak, te ne čudi da se o njemu i danas govori samo u superlativu.

Sjajne igre u dresu Radnika nisu prošle nezapaženo pa je uslijedio transfer u ruski Jenisej, nakon kojih je igrao i u Kazahstanu (Aktobe i Okzetpe), Bjelorusiji (Torpedo), te Uzbekistanu (Nefči Fergana), a sada je slobodan u izboru nove sredine. Prioritet mu je, kaže, novi angažman u inostranstvu.

- Istina je i to sam u nekoliko navrata i potvrdio da sam imao razgovor sa čelnicima Slobode iz Tuzle i oni su jedini koji su, uz Radnik, zainteresovani za mene. Nemam ništa protiv da se vratim u BiH, ali mi je inostranstvo ipak prioritet. Postoje neke opcije i trenutno sam koncentrisan isključivo na njih. Ovde svi hoće da do kraja januara imaju jasnu situaciju s timom pre nego što odu na pripreme. Na istoku je situacija nešto drugačija, tamo nema takve žurbe tako da je još uvek sve otvoreno. Takođe, ima nekog interesa i iz dva kluba iz Srbije, ali mi to trenutno nije u prvom planu - rekao je Obradović. 

Prema njegovim riječima, ne čude pozivi iz Slobode i posebno Radnika jer su treneri ta dva kluba njegovi bivši saigrači, Mladen Žižović i Velibor Đurić.

- S njima sam dijelio svlačionicu Radnika, zaista smo odlično funkcionisali na terenu i njih dvojica su zaslužna za dobar deo mojih golova. Žižović mi je posle bio trener i drago mi je da se dokazao i u tom segmentu. S obojicom sam ostao u kontaktu, vežu nas čvrste prijateljske veze i to je nešto što se neće promeniti - poručio je Obradović. 

Ukoliko se, kako je sam nagovijestio, ne ostvari željeni transfer u inostranstvo neće mu biti problem da se vrati na terene u BiH.

- Bez obzira što sam pre pune četiri i po godine otišao iz Bijeljine, pratim Premijer ligu BiH i odlično sam upoznat sa svim dešavanjima. Naravno, najviše me interesuje Radnik, žao mi je što je trenutno na dnu tabele, ali sam ubeđen da će izboriti opstanak - zaključio je Obradović.

Bijeljina ostala u srcu

Iskusni golgeter nije propustio priliku da se osvrne na period proveden u Bijeljini koja mu je, kako kaže, ostala u srcu.

- Bijeljina mi je i bukvalno druga kuća jer sam tu proveo verovatno najlepši period svog života. Sa Radnikom sam osvojio četiri Kupa Republike Srpske i jedan Kup BiH i to je nešto što se ne zaboravlja. Svakako, Bijeljina je najlepši grad u kojem sam igrao. Promenio sam mnogo sredina u Evropi, ali mi je Bijeljina ostala u srcu - kategoričan Marko Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana