Muminović prva želja Slavije

Goran Ivanković
Muminović prva želja Slavije

ISTOČNO SARAJEVO - U sklopu priprema za novi šampionat Slavija je odigrala prijateljsku utakmicu sa Sarajevom u kojoj je na Olimpijskom stadionu "Koševo" poražena od Sarajeva 1:3.

Isti rivali su u prijepodnevnim časovima odigrali prijateljsku utakmicu u Hadžićima. Sastavi na terenu su bili drugačiji, veći dio igrača bili su novajlije za koje su se treneri Plišek i Bjelica željeli uvjeriti u njihov kvalitet. Rezultat je do dvadesetak minuta prije kraja utakmice glasio 0:0, a onda je bordo tim četiri puta zatresao mrežu Slavije i ostvario ubjedljiv trijumf. Golove za Sarajevo postigli su Čampara, A. Handžić, Šmigalović i Zećo.

Uprkos dva poraza, sportski direktor Slavije Duško Petrović nije razočaran:

- Ispoštovali smo dogovor da i mi i Sarajevo u Hadžićima istrčimo na teren sa većinom igrača koji su na probi. Što se tiče Slavije, nikada, čini mi se, nije bilo veće interesovanje, što pokazuje veliki broj igrača koji posljednjih dana defiluje u dresu našeg kluba. Želja nam je steći što bolji uvid u njihov kvalitet.

Na "Koševu" je bilo nekoliko novajlija u dresu Slavije.

- Do sada su bili aktuelni samo odlasci. Očekujemo da postignemo dogovor sa Milanom Muminovićem. Nama je prioritet naći adekvatne zamjene na pozicijama štopera, špic igrača i desnog beka. Potrebni su nam igrači koji će odmah igrati i zato ne smijemo pogriješiti. Za nasljednika Regoje žele se nametnuti Milan Nikolić (25) koji je igrao u fočanskoj Sutjesci, te Edvin Šabotić iz GOŠK-a iz Gabele, a po desnom boku dobar utisak je ostavio Dušan Ilić, nekada dijete Partizana i Adnan Smajić koji je završio staž u juniorskoj selekciji Sarajeva. Na "Koševu" je priliku dobio i Stefan Tadić, igrač Romanije - kazao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana