Marko Lukić na spisku juniorske reprezentacije Srbije: Drago mi je što Rojević prati moje igre

Siniša Kotaraš
Marko Lukić na spisku juniorske reprezentacije Srbije: Drago mi je što Rojević prati moje igre

BANjALUKA - Mladi bek Borac m:tel-a Marko Lukić (20), standardni je juniorski reprezentativac Srbije i više nije iznenađenje što se njegovo ime ponovo našlo na spisku mladih “orlova”.

Sjajne partije u dresu aktuelnog šampiona BiH sa početka sezone “natjerale” su selektora Borisa Rojevića da izjavi kako na njega najozbiljnije računa. Svakako, lijepo priznanje kako za samog igrača, tako i za Borac, koji je i ranije imao predstavnike u redovima “orlića”, Srđana Mijatovića i Arsenija Bubića.

- Bio sam već na nekoliko reprezentativnih okupljanja i svakako da mi to mnogo znači kao, uostalom, i svakom sportisti. To mi je veliki podsticaj da još bolje radim, jer sam sada svjestan da se moje igre prate i zato dajem sve od sebe na svakoj utakmici - rekao je Lukić.

Banjalučani su sjajno startovali sezonu ostvarivši sve četiri pobjede, a mladi bek siguran je da će ta serija trijumfa potrajati.

- U svaku utakmicu ulazimo sa željom da ostvarimo pobjedu i ne zanima nas ime protivnika. Pokazali smo da smo kvalitetna ekipa, posebno na gostovanju u Tuzli, ali sam siguran da imamo još mnogo prostora za napredak. Svakako, biće tu i grešaka, mlada smo ekipa, ali ćemo nastojati da ih svedemo na minimum - kategoričan je Lukić.

Još prije dvije godine sa nekoliko odličnih partija skrenuo je pažnju na sebe, u prošloj sezoni je pokazao da trener Mirko Mikić nije pogriješio što mu je poklonio povjerenje, a na početku ove i definitivno se izborio za mjesto startera.

- Imam sada mnogo veću minutažu nego prije godinu ili dvije, trener Mikić ima povjerenja u mene, a ja nastojim da mu to na parketu vratim dobrim igrama. Zadovoljan sam, naravno, kako da ne budem, zadovoljan sam i svojim igrama, mada znam da mogu i mnogo bolje - kaže mladi bek.

Ambicije Borca poznate su odavno i Banjalučani će dati sve od sebe da se na kraju sezone okite sa sva tri pehara.

- Borićemo se da osvojimo sva tri i to ne krijemo. Mislim da imamo kvalitet da to i ostvarimo, ali se svakako nećemo prošetati kako to neki misle. Naravno da će svi nastojati da nas sruše i da će baš protiv Borca igrati najbolje što mogu. Što se nas tiče idemo od utakmice do utakmice, od takmičenja do takmičenja, pa ćemo na kraju sezone da vidimo šta smo uradili - poručio je Lukić.

Pitamo se za sve

Govoreći o rivalima u borbi za titulu, Lukić je posebno apostrofirao Slogu i Izviđač, ali i naglasio da se njegov tim pita za sve.

- Sigurno da će nam najveći rivali biti Sloga iz Doboja i Izviđač, što su i pokazali na startu sezone. Tu je i Sloboda koja je osvojila Kup BiH, bez obzira na dva startna poraza, kao i Gračanica i Vogošća. Ali, najviše će se pitati nas samih, moramo u svaku utakmicu ući maksimalno i biti odgovorni. Ako budemo pravi, niko pored nas neće imati šansi - tvrdi Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana