Marko Barać, pomoćni trener Igokee o odgađanju utakmica: Neka ovo bude samo loša sedmica na poslu

Milan Zubović
Marko Barać, pomoćni trener Igokee o odgađanju utakmica: Neka ovo bude samo loša sedmica na poslu

LAKTAŠI - Ekipa Igokee uhvatila je odličan ritam, vezala pet pobjeda na dva fronta, a onda ih je zaustavila korona.

Sedam igrača ispalo je iz trenažnog procesa prošle sedmice i sada su svi pogledi usmjereni ka ljekarima koji će izdati dozvolu za povratak na parket. Nije poznato kada će to tačno biti, mada bi vrlo brzo jedan po jedan igrač trebalo da se vraćaju svojim obavezama na parketu. Zbog “kovida” 19 otkazan je prošlosedmični meč sa FMP-om u ABA ligi baš kao i utakmica sa Crvenom zvezdom idućeg vikenda. Ujedno, revanš meč sa Ostendeom u Belgiji za popunu top 16 faze Lige šampiona pomjeren je s 12. na 18. januar. Prvi susret baraža ekipa iz Aleksandrovca riješila je u svoju korist (87:72) i da bi se drugu sezonu zaredom našla među 16 najboljih timova elitnog FIBA takmičenja potrebna joj je još jedna pobjeda. Eventualna majstorica bila bi igrana u Laktašima. Po rasporedu regionalnog takmičenja susret s Budućnosti Igokeu očekuje 22. januara na domaćem terenu.

- Uhvatili smo odličnu formu posljednjih dana, ali eto zaustavili su nas neki faktori sa strane protiv kojih se nismo mogli boriti. Verujem samo privremeno. Nadam se što skorijem oporavku igrača, odnosno da ćemo uspjeti odraditi nekoliko treninga pred utakmice koje nas čekaju i da na ovo gledamo samo kao jednu lošu sedmicu na poslu koja nikako ne smije biti prekretnica u negativnom smislu. Kako je nama tako je i drugima, jer mnogo ekipa muku muči s “kovidom” u ovom momentu. Ili će svi tražiti opravdanje ili će nastaviti tamo gdje su stali - rekao je pomoćni trener Igokee Marko Barać koji vodi ekipu u odsustvu Dragana Bajića.

Stanovite probleme oko povratka na teren predstavljaju i protokoli Lige šampiona koji nisu napravljeni po uzoru na Evroligu koja propisuje da vakcinisani igrači ostaju sedam dana u karantinu. Koliko dugo će neki sportista boraviti u karantinu zavisi od države do države i njihovih zdravstvenih protokola. Da bi neka ekipa mogla igrati utakmicu potrebno je da ima bar osam zdravih igrača.

Pet odgađanja

Samo dvije utakmice 16. kola ABA lige za sada su zakazane, dok je preostalih pet odgođeno. Cibona i Zadar trebalo bi da igraju u petak od 20 časova, dok je za subotu od 19 sati na programu susret Studentskog centra i Partizana. Odgođeni su susreti FMP - Cedevita Olimpija, Krka - Mega, Split - Budućnost, Borac - Mornar, Crvena zvezda - Igokea. Ekipe Splita, Igokee, Cedevita Olimpije, Borac i Krke su podnijeli zahtjeve za odgodu zbog infekcije koronom u svojim redovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana