Još dva dana neizvjesnosti o statusu Gorana Zakarića: Ako uđem u avion, ostajem u Borcu

Darko Pašagić
Još dva dana neizvjesnosti o statusu Gorana Zakarića: Ako uđem u avion, ostajem u Borcu

BANjALUKA - Još ne znam da li idem ili ostajem, svaki čas se nešto može promijeniti, ali ako uđem u avion za Antaliju, najvjerovatnije ostajem u Borcu.

 

Istakao je ovo jedan od najboljih fudbalera Borca u prvom dijelu sezone Goran Zakarić, koji je jesenas odigrao 18 utakmica i postigao osam golova, uz šest asistencija. Njemu ugovor sa Banjalučanima ističe 4. februara, a dogovor je sa upravom “crveno-plavih” da će odluku da li ide ili ostaje donijeti do polaska na pripreme u Antaliju, koji je planiran prekosutra.

- Moj prvenstveni cilj je odlazak u inostranstvo, prelazak u Sarajevo koji je pominjan u medijima nije bio opcija. Teško je reći šta će donijeti naredni dan ili dva. Ima nekoliko ponuda, ali ne vrijedi o njima pisati ako od toga neće biti ništa. Kako sada stvari stoje, ako odem na pripreme u Tursku, gotovo je sigurno da ostajem u Banjaluci - naglasio je Zakarić.

Ovaj fudbaler rođen u Gradišci ponikao je u Kozari, potom je igrao za Široki Brijeg, zagrebački Dinamo, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar, Partizan, a prije Borca nastupio je i u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove.

- Dosta sam se već fudbalski nahodao i promijenio sredina, tako da mi nije prvenstveni cilj samo da odem, već i da to bude neka adekvatna sredina - nastavio je Zakarić.

U Borac je stigao prošlog februara i kaže da nije požalio.

- Stvarno je to neka mnogo bolja priča nego prije nekoliko godina, kada je klub bio u velikim minusima. Vjerujem da i u ovoj sezoni Borac ima velike šanse da izbori plasman na evropsku scenu, bilo da ja ostanem ili odem - rekao je Zakarić.

Zadovoljan je urađenim u prvom dijelu priprema.

- Naš novi šef stručnog štaba Marko Maksimović unio je neke novine u treninge i oni su nekako zanimljiviji i relaksiraniji. Tu je i nekoliko novih igrača, koji su se dobro uklopili i siguran sam da će ostatak priprema proteći u najboljem redu, ali i da će Borac ostvariti zacrtane ciljeve u nastavku sezone - dodao je Zakarić.

Kamerunac zadovoljio

Kamerunac Donald Mols, koji je posljednjih nekoliko dana bio na probi u Borcu, trebalo bi do polaska u Antaliju da potpiše ugovor sa Banjalučanima.

- Ostale su još neke tehničke finese prije nego što potpišemo ugovor. Naša želja je da bude bar na dvije i po godine. Vidi se da se radi o školovanom fudbaleru, koji igra na poziciji zadnjeg veznog i sigurno bi mogao biti pravo otkrovenje, ne samo za naš tim, već i ta cijelu Premijer ligu - istakao je direktor Borca Dejan Lukendić.

Mols je bio član zagrebačke Lokomotive, a potom hrvatskog drugoligaša Kustošije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana