Imam obavezu da vratim Borac u elitu

Milan Zubović
Imam obavezu da vratim Borac u elitu

BANjALUKA - Košarkaši Borca silovito su krenuli u ovu sezonu Prve lige Republike Srpske i imaju maksimalnih sedam pobjeda, a jedan od najzaslužnijh za to je povratnik Nebojša Pavlović.

U dosadašnjem dijelu takmičenja prosječno bilježi dabl-dabl učinak od 16,5 poena i 11,5 skokova, a poslije šest godina igranja u inostranstvu vratio se u svoj klub. Momak koji je ponikao u redovima Borca naglasio je da je imao poseban razlog što je to uradio.

- Pored toga što sam želio da budem bliže kući i porodici, imao sam dobar razlog da se vratim. Prije šest godina bio sam kapiten ekipe koja je porazom od Kaknja u “Boriku” ispala iz Lige BiH, što me proganja sve ovo vrijeme, pa sam odlučio da se vratim i pomognem klubu da ponovo izbori nastup u najvišem razredu. Ujedno, organizacija kluba je na dosta visokom nivou, svakim danom sve je bolje i lako smo se dogovorili o saradnji - izjavio je Pavlović.

Banjalučani su prošle sezone ostali bez titule šampiona Republike Srpske nakon poraza od Leotara u petoj utakmici finala plej-ofa pred domaćom publikom, a pretprošle su eliminisani u polufinalu, takođe u trećoj odlučujućoj utakmici.

- Iskreno vjerujem da će biti treća sreća. Za sada smo dobro krenuli i sve ide svojim tokom, mada će sve to pasti u vodu kada krene plej-of, kada koncentracija mora biti na maksimalnom nivou. Ipak, još je rano govoriti o tome, moramo misliti na sljedeću utakmicu, a to je derbi sa Prijedorom idućeg vikenda. Spoj smo mladosti i iskustva, imamo odličnu atmosferu u ekipi, što mora da urodi plodom - kazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, ekipa koju sa klupe predvodi Danilo Palalić najprijatnije je iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva sa skorom 6-1.

- Igrali smo kontrolni meč sa njima u pripremnom periodu kada su pokazali da bi mogli pružati dobre partije. Palalić je odlično spremio i “utegao” ekipu, koja timski igra jako čvrsto, bez iskakanja pojedinaca, tako da nam neće biti nimalo lako. Susret sa njima vjerovatno će odlučiti ko će biti prvi na polusezoni, pa je ovo veliki test za nas - rekao je Pavlović.
 

Rad sa Šćekićem

Borac je dosta promijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu, pa je mnogo novih lica, a kormilo je preuzeo Marko Šćekić, koji je do ljeta bio pomoćni trener.

- Šćekić je trener početnik sa velikim igračkim iskustvom, koje odlično prenosi na sve igrače. Saradnja sa njim je odlična. Vidi se da je radio sa mnogim trenerima, od kojih je “pokupio” mnogo toga, a većinu toga odlično prenosi na sve igrače, pa na svakom treningu možemo dosta toga da naučimo - rekao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana