Igrači Borca provode radno dane u kućnom karantinu

G.S.
Igrači Borca provode radno dane u kućnom karantinu

Za Sašu Kajkuta, fudbalera banjalučkog Borca, odmora nema tokom prinudne pauze. Naviknut na svakodnevnu rutinu profesionalnog sportiste novonastaloj situaciji prilagodio se na jedini mogući način, pa je trening sa fudbalskog “prebacio” na kućni teren.

Dan povratka punim sportskim obavezama, kad god to bilo, želi, kaže, da dočeka što bliži optimalnoj takmičarskoj formi, pa se strogo drži propisanog radnog plana.

“Mi pokušavamo uz individualne treninge, koje nam šalje naš kondicioni trener na sedmičnom nivou, da pokušamo naše tijelo da održimo u što boljem stanju i optimalnom nivou. Ja se nadam da će sve ovo uskoro da prođe i da ćemo se brzo naći na zelenom terenu”, rekao je Saša Kajkut, FK Borac.

Strijelac pet premijerligaških golova ove sezone, kaže da je na svakodnevnoj vezi sa brojnim prijateljima iz svijeta fudbala. Svima je kaže, pauza teško pala, ali ga raduje kada čuje da su svi dobrog zdravlja. U ovom trentuku, sport je manje bitan, kaže Kajkut, te poručuju da ovih dana svi moramo da vodimo računa o sebi i drugima. 

“Sigurno je da mi nedostaje fudbal, ali to je sada u drugom planu. Najbitnije je da se sačuvaju ljudski životi, da budemo maksimalno odgovorni prema sebi i ljudima oko sebe”, istakao je Saša Kajkut, FK Borac.

Optimizam, svojstven sportistima, ne napušta sve one koji su vezani za ovdašnji fudbal. Iako je, u ovom trenutku, teško prognozirati dan kada će se lopta ponovo zakotrljati stadionima od Banjaluke do Bijeljine, trener fudbalera Borca, Vlado Jagodić uzda se u najbolji mogući scenario. “Sada je najvažnija disciplina, da budemo odgovorni, i da zajedničkim snagama savladamo rivala sa kojim se borimo van terena”, poručuje Jagodić koji se nada da će sezona, ipak, biti privedena kraju. 

“Ono što je dobro je, da će UEFA, izgleda, dozvoliti da sezona uđe u jul mjesec. Naravno, to će da narušie evropska takmičenja i početak naredne sezone, ali vjerovatno se vode time da, po svaku cijenu, žele da se prvenstva završe. Ja se duboko nadam da se to desiti, i da će se prije svega, ova situacija smiriti. Najvažnije je, ipak, zdravlje”, naglasio je Vlado Jagodić, trener FK Borac.

Jagodić ne krije da struku očekuje težak ispit s povratkom takmičarskih obaveza. “Ovo je za sve nas potpuno nova situacija” kaže trener fudbalear Borca, aludirajući na manjak vremena sa kojim će se suočiti prilikom povratka u puni trenažni proces. “Svaka pauza ostavi traga na fizičku pripremljenost igrača”, kaže Jagodić koji tokom pauze ne sjedi skrštenih ruku.

“Ovo što momci rade kod kuće je jedan minimum za održavanje tonusa potrebnog za početak trenažnog procesa. Ja se nadam da ćemo imati bar dvije do tri sedmice za zajedničke treninge pred nastavak takmičenja. Ja sam napravio plan rada za tri sedmice. Međutim, najbitnije je da svi ostanu zdravi. Za sada, što se tiče igrača FK Borac, svi su zdravi kao i njihove porodice i nadam se da će tako i da ostane”, rekao je Vlado Jagodić, trener FK Borac.

U Premijerligi BiH odigrana su 22. kola, a fudbaleri Borca, na prinudnu pauzu otišli su sa četvrte pozicije sa osvojih 36 bodova, devet manje od lidera prvenstva ekipe Sarajeva. (ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana