Igokea već počela da sklapa ekipu za narednu sezonu: Voler ostaje, Ilić odlazi

Dejan Marić
Igokea već počela da sklapa ekipu za narednu sezonu: Voler ostaje, Ilić odlazi

LAKTAŠI - Iako košarkaška sezona još nije završena, stručni štab i čelnici Igokee već su počeli da sklapaju ekipu za narednu kampanju, pa su tako dogovorili produžetak saradnje sa američkim bekom Antabijom Volerom. S druge strane, najbolji igrač “igosa” Dalibor Ilić ovog ljeta će po svemu sudeći dići sidro.

Voler je igrač koji u svakom meču može da napravi prevagu. U Laktašima je od prošle sezone, u kojoj ga je povreda odvojila od parketa na duže vrijeme. U aktuelnom prvenstvu se, pak, vratio u prepoznatljivu formu, koja je nagrađena novim ugovorom za momka koji prosječno postiže 12 poena i 2,3 skoka.

- Voler se vratio nakom povrede iz prošle sezone i lično sam više nego zadovoljan njegovim učinkom. Ovdje ne govorim samo o igri, nego i o ljudskim osobinama. Nisam imao dilemu treba li da produžimo saradnju. Antabija je i sam pokazao interesovanje da ostane. Dopada mu se i klub, sredina, moj rad... Lako smo sklopili posao - ocijenio je šef struke Dragan Bajić, koji je i u ovom šampionatu ABA lige svoj tim odveo do plej-ofa, u kojem je prejaka bila Cedevita Olimpija.

Potpisom Volera riješena je prva igračka jednačina. Ona druga je možda i najzanimljivija, a to je Dalibor Ilić. Momak iz Višegrada je naprosto eksplodirao i teško da će ostati u Laktašima. To je potvrdio i trener Bajić.

- Dalibor je projekat kluba, zajedno sa još nekoliko mladih igrača. Politika kluba je da mladi dobijaju šansu. Ja sam mu kao trener u posljednje dvije sezone ukazao maksimalno povjerenje i on ga je opravdao. Igrao je fenomenalno, javnost je samo pozitivno pričala o njemu i mislim da je došlo vrijeme da napravi sljedeći korak. Mi finansijski teško možemo da ga zadržimo. Ako ode, nećemo biti srećni jer ostajemo bez bitnog aduta. Međutim, bićemo i ponosni na vrijeme koje je proveo ovdje i na njegov razvoj - nahvalio je Bajić svoju uzdanicu, koja je u nekim mečevima ABA lige prebacivala magičnu granicu od 40 indeksnih poena.

Podatak da u maju radi na timu za sljedeću sezonu pokazuje Igokeinu ozbiljnost. Pod ugovorom su Stefan Đorđević, Nikola Tanasković, Marko Jošilo, Darko Talić, Kosta Kondić. Uskoro treba očekivati nove potpise.

- Ovo je samo početak. Počećemo uskoro  razgovore sa igračima koji nemaju ugovor. Iznijeću upravi svoje stavove, a na njoj je da pronađe zajednički jezik sa njima. Imamo dovoljno vremena da sklopimo tim kako treba - zaključio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana