Igokea na teškom ispitu u Ligi šampiona: Umor veći problem od Španaca

Dejan Kondić
Igokea na teškom ispitu u Ligi šampiona: Umor veći problem od Španaca

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee večeras u Laktašima u 18.30 časova dočekuju Bilbao u meču trećeg kola D grupe FIBA Lige šampiona.

Španski tim ima maksimalan učinak od dvije pobjede u prva dva kola, dok je ekipa Dragana Bajića na omjeru od jednog trijumfa i jednog poraza. Meč za najbolji tim Republike Srpske dolazi pomalo u nevrijeme, jer su popularni “igosi” u ponedjeljak igrali meč ABA lige protiv Crvene zvezde, koja je slavila u Laktašima 76:70. Trener Igokee Dragan Bajić svjestan je važnosti ovog duela za njegov tim, ali i velike potrošnje kojoj su njegovi izabranici izloženi.

- Pred nama je nova utakmica, ovaj put u Ligi šampiona, koja nam je jako bitna. U prethodnoj protiv Zvezde jednostavno sam morao da tražim što više igrača u rotaciji, da imam što više svježine za ovu i naredne utakmice. Analizirali smo neke stvari koje nisu dobre. Čvrsta odbrana koju smo igrali u nekim momentima reper je kako treba da se ponašamo. Nadam se da smo uspjeli koliko-toliko da se odmorimo, pogotovo ovi nosioci igre koji su igrali dosta minuta protiv Beograđana. Jednostavno, ako želimo da dobijemo ovakve ekipe, moramo da imamo više raspoloženih igrača. Mi ih protiv “crveno-bijelih” jednostavno nismo imali - rekao je Bajić.

Problem za iskusnog stručnjaka protiv Crvene zvezde je činjenica da na svom nivou nisu bili kapiten Marko Jošilo i Antabija Voler. Za razliku od njih, Kendrik Rej je bio nezaustavljiv. Ukoliko tim iz Aleksandrovca želi večeras na obje plećke da obori španskog predstavnika, pomenuta trojka mora biti na svom maksimumu uz, naravno, pristojan doprinos ostalih. Upravo to je Bajić detektovao kao razlog trijumfa regionalnog šampiona u ponedjeljak u Laktašima protiv njegovog tima.

- Mislim da nismo zaslužili pobjedu protiv “crveno-bijelih”, nismo dobro stajali na parketu i neke stvari nismo dobro radili, može se reći većim dijelom utakmice. Nisam slučajno rekao da Zvezda ima 17 igrača i da stvarno ima “suvi” kvalitet. Moglo se vidjeti, taj defanzivni dio, da imaju zaista igrače specijalce koji mogu da igraju jako dobru odbranu, u jako dobrom kontaktu. Posebna priča je ofanziva, gdje imaju majstore koji mogu iz teških pozicija postići teške koševe, pogotovo kad se utakmica lomila - zaključio je Bajić.

Grupa D

1. Bilbao   2        2        0        148:120      4

2. Bahčešehir    2        1        1        136:147      3

3. Igokea    2        1        1        158:144      3

4. Nimburk          2        0        2        128:159      2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana