Gajić se vratio kući

Milan Zubović
Gajić se vratio kući

BRATUNAC - Nakon što je prošao “pola svijeta” Nikola Gajić vratio se kući. Košarkaš koji igra na poziciji beka ili niskog krila dogovorio je saradnju sa Bratuncem, koji igra drugu sezonu u Ligi BiH.

- Čekao sam ponude iz inostranstva, a pošto nije bilo odgovarajućih, dogovorio sam se sa upravom Bratunca da igram u narednom periodu. Istina, bilo je interesovanja koja sam odbio zbog porodičnih obaveza i želja mi je da budem bliže kući, pa su se poklopile ambicije kluba sa mojima i lako smo se dogovorili - rekao je Gajić, koji je rođen 1991. godine.

Nema posebnih očekivanja od sezone već da sa timom, koji odlično poznaje, dođe do što više pobjeda.

- Trenirao sam sa ostatkom ekipe protekla dva mjeseca, tako da se odlično poznajemo i neće biti nikakvih problema sa uigravanjem. Vjerujem da sam u formi i da mogu odgovoriti na sve obaveze koje pred mene postavi trener Ognjen Radić, pa u šali kažemo da ću “nadograditi” tim. Posebnih očekivanja nema, već idemo utakmicu po utakmicu da upišemo što više pobjeda i izbjegnemo borbu za opstanak - izjavio je Gajić.

Ima iskustvo igranja u ABA ligi, jer je nastupao za Igokeu, a na scenu je stupio u dresu banjalučkog Borac Nektara, dok je još branio boje Sparsa, tuzlanske Slobode, Primorke, Helios Sansa, a jedno vrijeme proveo je u SAD, gdje je studirao.

Debi će imati sutra protiv bivšeg tima u Aleksandrovcu u meču petog kola Lige BiH.

- Sudbina je htjela da se tako stvari poklope. Možda je i bolje tako, radujem se utakmici jer tamo imam prijatelja, a posebno ću se obradovati kada budem igrao pred domaćim navijačima. Prošlo je više od deset godina kada sam posljednji put igrao u Bratuncu, pa me raduje što ću ponovo biti pred svojim sugrađanima. Nikada bolja košarka nije igrana u ovom mjestu i čast mi je što ću biti dio te priče jer pišemo istoriju. Ujedno, pomoći ću i nekim mladim igračima jer dosta njih smatra mene uspješnim sportistom i cilj je da mlađi budu uspješni ljudi i košarkaši - istakao je Gajić.
 

Učinak

Sa dvije pobjede Bratunac je krenuo u ovu sezonu kada je savladao Promo i Vogošću, dok je poražen od Leotara i Sparsa, pa se nalazi u grupi od čak sedam klubova koji imaju isti skor poslije četvrtog kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana