Fudbalski klub Krupa rješava problem sa licencom za igralište: Gradski stadion rezervna opcija

Siniša Kotaraš
Fudbalski klub Krupa rješava problem sa licencom za igralište: Gradski stadion rezervna opcija

BANjALUKA - Igranje u Premijer ligi iziskuje mnogo kvalitetnije uslove i ukoliko se neke stvari na stadionu u Krupi na Vrbasu ne promijene nabolje, aktuelni šampion Republike Srpske i povratnik u najviši rang takmičenja Krupa biće u problemima.

Naime, svaki premijerligaš od sezone 2020-21 mora da ima reflektore, a klub mora da zamijeni već dotrajale vještačke podloge. Direktor Krupe Mladen Ilić potvrdio je da su čelnici kluba svjesni ovog problema, te da je već urađen dio poslova kako bi na kraju ipak dobili licenci za igranje na svom terenu.

- Odradili smo sve pripremne radove za izgradnju reflektora, a kako imamo nagovještaje da bi taj uslov mogao da bude prolongiran za narednu godinu imamo dosta vremena da završimo sve poslove. Sada nam ostaje zamjene vještačke trave na stadionu i pokušaćemo da u narednih desetak dana obezbijedimo sredstva kako bismo i to riješili. Ukoliko bude nekih problema, imamo potpisan ugovor sa Borcem o ustupanju Gradskog stadiona, na čemu smo im neizmjerno zahvalni - poručio je Ilić.

Sve pristalice Krupe obradovala je vijest da će provjereni stručnjak, Zoran Marić i dalje ostati na čelu stručnog štaba. Sa njim je postignut usmeni dogovor o nastavku saradnje i čeka se samo zvanična objava.

- Očekujemo da i to pitanje riješimo u toku naredne sedmice jer je za nas veoma važno da zadržimo kontinuitet, kako u igračkom, tako i u stručnom kadru - istakao je prvi operativac Krupe.

Iako iz stručnog štaba još nije objelodanjen plan i program priprema poznato je da će prozivka biti obavljena 15. juna kada je zakazan početak priprema.

- Mnogo više detalja o svemu će vam dati šef stručnog štaba, a ono što znam jeste da je okvirni plan da se prve dvije sedmice radi kod kuće, potom bi petnaestak dana trebalo da provedemo na Zlatiboru, a potom bi finiš priprema ponovo proveli u kanjonu Vrbasa. To je trenutni okvirni plan mada postoji mogućnost eventualnih korekcija - naglasio je Ilić.

Na kraju, kako je sam direktor Krupe rekao, ekipa nema veliki roster i jasno je da će se igrački kadar morati osvježiti sa nekoliko pojačanja.

- Još nismo počeli da dovodimo pojačanja jer čekamo da trenutna situacija vezana za virus koronu bude iskristalisana. Naravno, to ne znači da ne razmišljamo o tome. Uradićemo sve što je u našoj moći da formiramo tim koji će izbjeći borbu za opstanak - zaključio je Mladen Ilić.

Otišao Dekić

Iskusni defanzivac Ranko Dekić prvi je fudbaler koji je ovog ljeta napustio redove premijerligaša iz kanjona Vrbasa. Njemu je početkom juna istekao dvogodišnji ugovor sa ekipom Krupe, a kako jesenas i nije imao previše prilike da se dokaže, razlaz je bio neminovan. Na kraju je Dekić dobio odriješene ruke u potrazi za novom sredinom, a prema riječima direktora Krupe Mladena Ilića neće biti jedini koji će napustiti klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana