Evropska odbojka stigla u Banjaluku

Nikola Lučić
Evropska odbojka stigla u Banjaluku

BANjALUKA - Nastupi BL Voleja u srednjoevropskoj MEVZA ligi prvi put su donijeli međunarodnu odbojku u Banjaluku, a grad na Vrbasu večeras će biti domaćin prve evropske utakmice pošto će Banjalučanke ugostiti Bimal Jedinstvo u šesnaestini finala CEV kupa od 19 časova.

Nikada nijedan odbojkaški kolektiv iz krajiške ljepotice nije bio dio takmičenja pod okriljem CEV-a, pa će izabranice Radmile Marković ispisati istoriju. Da svakim mečom stiču sve više samopouzdanja i kvaliteta pokazale su u nedjelju kada je malo nedostajalo da dođu do prve pobjede u šampionatu, i to upravo protiv večerašnjeg protivnika.

Međutim, iako su prokockale velike šansu, Markovićeva nije bila nezadovoljna i očekuje da ekipa pronađe dodatni motiv u istorijskom meču pred svojim navijačima.

- Nadam se da će publika prepoznati važnost meča i doći da pruži podršku. Bilo bi jako dobro da prođemo šesnaestinu finala CEV kupa, iako ćemo igrati bez pritiska, kao što je to slučaj i u MEVZA-i. Protivnika dobro poznajemo, nema nikakvih tajni između nas i djevojke će pokušati da ponove izdanje iz prethodnog susreta. Nikada nismo bili bliži trijumfu nego u nedjelju, ali kada je bilo najpotrebnije imali smo psihičku barijeru i to je bio osnovni razlog poraza - rekla je Markovićeva.

Ipak, poraz je shvatila više kao pobjedu, jer su njene igračice shvatile da mogu da se nose sa svima.

- Iz meča u meč igramo sve bolje. I njihov trener izjavio je da su nam “ukrali” tu pobjedu. Jednostavno imaju veće iskustvo jer prvi put igramo taj nivo odbojke, ali vidim da možemo da se nosimo. Očekujem dobru utakmicu - zaključila je Markovićeva.

Trener brčanskih “princeza” Smail Pezerović istakao je iskustvo kao najveću prednost njegovog tima, koji će pokušati da ponovi prošlosezonski uspjeh i plasman u osminu finala CEV kupa.

- Ove godine smo zacrtali cilj da prođemo prvi krug, a primarni cilj u MEVZA-i je da osiguramo Fajnal for. Imamo određenih problema sa virusima, neke igračice su i bolesne, ali to neće uticati na večerašnji duel. Nama se dešavalo da se izgubimo u Evropi, kada treba da završimo posao, a u nedjelju je BL Volej “silio” taj posljednji poen, umjesto da su ga gradili. Međutim, njihovi rezultati i plasman trenutno nisu realan pokazatelj stvari. U slučaju pobjede, za koju ne vjerujem da će se desiti, njihova sezona dobila bi potpuni zaokret - izjavio je Pezerović.
 

Kup RS

Odbojkašice BL Voleja i Bimal Jedinstva sastaće se i u finalu Kupa RS 21. decembra, a taj meč biće novi u nizu susreta dva tima nakon duela u MEVZA ligi i CEV kupu.

Trofej brane “princeze” koje su prošle godine osvojile titulu, i biće favoriti da pridodaju još jedan pehar bogatoj kolekciji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana