Ekipa iz Banjaluke rastala se sa mladim bekom: Borac nastavlja bez Sikiraša

Milan Zubović
Ekipa iz Banjaluke rastala se sa mladim bekom: Borac nastavlja bez Sikiraša

BANjALUKA - Ekipa Borca ostala je bez Njegoša Sikiraša sa kojim je uprava raskinula ugovor.

Momak iz Pala, koji se proteklog ljeta vratio u Republiku Srpsku iz Španije, nije dobio priliku ni na jednoj zvaničnoj utakmici banjalučkog tima ove sezone iako je njegov dolazak izazvao veliku pažnju javnosti jer je najavljen kao veliko pojačanje. Nakon nedobijanja prilika ovakav epilog bio je očekivan.

- Raskinuli smo ugovor sa Sikirašem i on je sada slobodan igrač koji je u potrazi za novim klubom. Jednostavno, trener ga ne vidi u ekipi i to je jedini razlog zbog kojeg je došlo do prekida saradnje. Njegoš je super momak, odličan igrač, ali se nije uklapao u koncepciju trenera. Nismo imali nikakvih problema i prijateljski smo se razišli - rekao je predsjednik Borca Milan Đajić.

Za to vrijeme ostatak ekipe nastavio je da niže pobjede i trijumf protiv Čelika bio im je četvrti ove sezone u isto toliko utakmica. Banjalučani su nadigrali ekipu iz Zenice rezultatom 65:57 u trećem kolu Lige BiH mada su gosti nekoliko puta opasno zaprijetili. Četiri minuta prije kraja prišli su na minus dva, ali su domaći odbranili njihov nalet i stigli do slavlja.

- Odbrana nam je donijela preokret i pobjedu, a loš šut na početku meča uveo nas je u nervozu, jer smo to pogađali na prethodnim utakmicama. Srećom, brzo smo se smirili, nametnuli naš ritam i agresivnom odbranom slomili Čelik, o čemu svjedoči njihovih 57 poena. Upisali smo četvrtu pobjedu u sezoni, drugu u Ligi BiH, čime smo nastavili dobru seriju i to nam mnogo znači za samopouzdanje jer igramo sve kvalitetnije, dok treba imati u vidu da je ovo sasvim novi tim. Uprava nas nije opteretila rezultatom, već samo željom da napredujemo iz meča u meč te da izborimo opstanak u Drugoj ABA ligi, odnosno nastup u Ligi šest BiH - izjavio je bek Borca Kosta Kondić.

Naredno iskušenje Borac će imati već u četvrtak protiv Bosne Rojal u Sarajevu, dok ga iduće sedmice očekuje nastup na drugom balon turniru Druge ABA lige u Osijeku, gdje će za protivnike imati Zlatibor i Mladost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana