Dragan Bajić, trener Igokee: Tražimo još plejmejkera

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Tražimo još plejmejkera

LAKTAŠI - Angažovanjem Kendrika Reja i Harisa Delalića stručni štab Igokee nastavio je popunjavanje rostera za iduću sezonu, a u planu je dovođenje plejmejkera.

Istina, novopridošli Amerikanac može da pokriva poziciju “jedinice”, ali trener Dragan Bajić želi klasičnog organizatora igre koji može da odgovori svim zahtjevima na obje strane terena.

- Tražimo još jednog pleja koji će biti nosilac igre, mada će šansu dobijati i mlađi igrači poput Koste Kondića kao i Darka Talića. Od njega očekujem da razigrava saigrače. Vidjećemo hoćemo li posegnuti za još nekim pojačanjem. Imam polivalentnih igrača u ekipi koji mogu da pokriju više pozicija, a ako oni to ne budu činili onako kako očekujem, dovešćemo još jednog igrača - istakao je Bajić.

Rej bi trebalo da donese kvalitet i iskustvo na bekovskim pozicijama baš kao i Delalić koji može da igra na niskom krilu i krilnom centru.

- Posljednja dva igrača dovedena su ciljano i očekujem da budu na svom nivou. Rej ima dovoljno iskustva, jer je igrao u ozbiljnim ligama i klubovima, a može da pokrije i poziciju beka šutera. Delalić igra duži niz godina na ovim prostorima te vjerujem da će nam biti od velike koristi. Ujedno ima i pasoš BiH, što je bitna stvar za pravila u Ligi šampiona kada su u pitanju domaći igrači. Ima iskustvo i kvalitet te vjerujem da će još napredovati - rekao je Bajić.

Početak priprema zakazan je za 15. avgust, dok takmičenje u ABA ligi kreće 1. oktobra, a u Ligi šampiona tri dana kasnije.

- Protekle dvije godine žrijeb u Ligi šampiona nas nije mazio. Imali smo dosta teške protivnike, ali nisam mnogo gledao njih, već igru svog tima. Ukoliko je moja ekipa sklopljena onako kako sam to zamislio, onda se ne bojim nikoga, što smo nebrojeno puta do sada pokazali, ali ipak, treba imati poštovanja prema rivalima. I u novoj sezoni jedan od ciljeva je stvaranje igrača koji će poput Dalibora Ilića otići u velike klubove i zaigrati u Evroligi. To je velika stvar za klub, jer se on afirmisao iz našeg podmlatka te se nadam da će još nekoliko igrača krenuti njegovim stopama - dodao je Bajić.

Robinson

Doskorašnji plej Džejms Robinson prekinuo je igračku karijeru u 28. godini i postao član stručnog štaba na koledžu Delaver.

- Robinson je imao planove da se bavi trenerskim poslom i dobio je ponudu koja se ne odbija, tako da razumijem njegov potez da završi sa igranjem - rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana