Dragan Bajić broji dane do povratka na klupu: Nije lako, poželio sam se košarke

Dejan Marić
Dragan Bajić broji dane do povratka na klupu: Nije lako, poželio sam se košarke

BANjALUKA - Trener Igokee Dragan Bajić jedva čeka da se vrati na klupu nakon operacije diskus hernije, koja ga je od terena odvojila na gotovo mjesec i po dana.

Bajić se dugo mučio sa bolovima, utakmice i treninge je odrađivao uz pomoć injekcija, tako da je odlazak “pod nož” bio neminovnost. Hirurški zahvat je uspio, Bajić se oporavlja po planu, iz dana u dan osjeća se sve bolje i broji dane kada će opet preuzeti kormilo.

- Poslušao sam savjet ljekara. Morao sam da povučem ovaj potez, stopalo je počelo da gubi funkciju i dobro je što smo reagovali na vrijeme. Oporavak ide pravim tokom. Deset dana nakon operacije došao sam u banju Slatina na rehabilitaciju. Nije još sve kako treba da bude, ali bitno je da se bolje osjećam u odnosu na period prije zahvata. Vjerujem da će na kraju sve biti dobro - izjavio je Bajić.

Iskusni stručnjak posljednju utakmicu vodio je još 17. decembra protiv Cibone. Već više od mjesec dana je na “odmoru” i, kako kaže, dosadilo mu je:

- Moram da priznam da sam se poželio košarke. U kontaktu sam sa svojim saradnicima, znam sve šta se dešava u timu. Ipak, vrlo je nezgodno sve ovo. Nije lijep osjećaj. Svjestan sam da se ovakve stvari dešavaju. Sreća je i što imam odlične saradnike pa se moj izostanak nije toliko osjetio.

Bajić je ispratio svih sedam duela svojih učenika putem TV ekrana. Zbog cjelokupne situacije i procesa rehabilitacije pokušavao je da se previše ne nervira.

- Puno je teže kad vodiš utakmicu i kad si uz teren nego ovako kad nisi na licu mjesta. Gledao sam sve mečeve i nisam si dozvolio nervozu. Fokusirao sam se na oporavak i da se što prije vratim - jasan je Bajić.

“Igosi” su bez “šefa” odlično počeli, nanizali su pobjede protiv Krke, PAOK-a, Borca i Ostendea nakon čega ih je zadesio peh. Gotovo čitava ekipa inficirana je koronom, van stroja je bila desetak dana i biće potrebno vrijeme da se vrati na pravi put. Dvostruki poraz od Ostendea i neuspjeh protiv Budućnosti to najbolje potvrđuju.

- Ostaje veliki žal zbog toga. Nakon poraza od Studentskog centra promijenili smo neke stvari u trenažnom procesu, jer su igrači bili umorni od putovanja i velikog broja utakmica. To je dalo rezultata, upisane su četiri pobjede, a onda se desila korona. Izolacija je u velikoj mjeri uticala na mečeve sa Ostendeom i ogromna je šteta što nismo prošli u top 16 Lige šampiona - ocijenio je Bajić.

Kormilar Aleksandrovčana sutra će obaviti kontrolu u Slatini, od nedjelje će biti kod kuće, a od ponedjeljka se vraća na posao.

- Od ocjene doktora će zavisiti da li će biti potrebe da se više vraćam u banju. Ono što je sigurno je da se sljedeće sedmice vraćam treninzima. Nadam se da bih 3. februara protiv FMP-a opet trebao voditi ekipu - zaključio je Bajić.

Vezane ruke

Dragan Bajić je ocijenio da ekipa jednostavno nije mogla da uradi bolji posao nakon kolektivne izolacije.

- Struci su bile vezane ruke. Igrači su nakon deset dana mirovanja imali svega dan, dva da se vrate u trenažni proces. Jednom nogom smo bili u top 16 Lige šampiona i opet kažem da je velika šteta što se sve ovako završilo. Svi treba da imaju razumijevanja. Mi treba sada da pokušamo da sezonu završimo na najbolji mogući način - dodao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana