Borac nastavlja perfektan niz

 Milan Zubović
Borac nastavlja perfektan niz

SARAJEVO - Prvo iskušenje na drugom balon turniru Druge ABA lige košarkaši Borca imaće večeras od 21 čas protiv Gorice, dok ih u preostala četiri dana očekuju utakmice protiv Sparsa i Heliosa.

Odlične partije iz prošle sezone kao i sa početka ove svrstale su Banjalučane među favorite za najviši plasman, ali trener Zoran Kašćelan spušta loptu na zemlju. “Crveno-plavi” nemaju poraza ove sezone, dva puta slavili su u regionalnom takmičenju, tri puta u Ligi BiH, dok hrvatski predstavnik nema pobjede na Jadranu.

- Sezona se zahuktava i čeka nas mnogo više utakmice nego ranije kao i teži protivnici. Svaki turnir je priča za sebe i rezultati sa pređašnjeg nemaju puno značaja jer forme ekipa variraju. Ostvarili smo sve pobjede do sada, što je lijepo, ali nas ne smije uspavati jer sada svi još više žele da nas nadigraju. Nećemo mnogo misliti o protivnicima, već biti fokusirani na svoju igru. Čeka nas Gorica koja ne bilježi dobre rezultate, ali ima iskustva i može da bude veoma opasna ako se malo potcijeni. Uz to, promijenila je trenera, stigao je Vladimir Krstić koji će donijeti novu energiju i motivaciju - rekao je Kašćelan.

Zanimljivo je da će ovo biti njihov prvi susret. Trebalo je da igraju sredinom novembra 2020. godine, ali je Gorica odustala od nastupa na balonu jer je imala mnogo igrača zaraženih virusom korona pa su Banjalučani upisali pobjedu službenim rezultatom 20:0. Kao i pred prvi ovosezonski balon, Kašćelan i sada ima problema sa sastavom ekipe.

- Srđan Gavrić i dalje je povrijeđen kao i Nemanja Reljić na koje ne mogu računati, ali će zato neki drugi momci dobiti priliku da se pokažu u dobrom svjetlu. To je ujedno i jedan od ciljeva kluba, odnosno razvoj mladih igrača. Odsustvo njih dvojice teško na­m pada s obzirom na to da nas čekaju tri utakmice u pet dana i malo je vremena za opravak. Ipak, kako nama, tako i drugima - dodao je Kašćelan.

Drugi balon turnir ove sezone održava se u Sarajevu, a drugi meč Borac će igrati u četvrtak protiv Sparsa od 21 sat, dok je treći susret na rasporedu u subotu od 15 časova protiv Heliosa.

Mlađi Ledej

Prvo ime Gorice je Karlo Uljarević, a tu je iskusni Ante Mašić kao i Dino Cinac te Ivan Batur. Međutim, jedno prezime privlači veću pažnju, a to je Set Ledej, mlađi brat Zeka Ledeja koji nastupa za Partizan. Set igra na poziciji krilnog centra i nije bratov kalibar te nije igrao za neke poznatije klubove, a u Goricu je stigao pred početak ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana