Borac nastavio pohod na šampionsku titulu: Sedam bodova do cilja

Dejan Marić
Borac nastavio pohod na šampionsku titulu: Sedam bodova do cilja

BANjALUKA - Fudbalere Borca još samo sedam bodova dijeli od šampionske titule čekane punu deceniju.

“Crveno-plavi” blistaju ovog proljeća, u derbiju 30. runde su nanizali i Zrinjski (2:1), teoretski osigurali novi izlazak u Evropu, pa sada mogu da razmišljaju i o peharu. U preostala tri kola Banjalučanima treba sedam bodova kako bi prvi prošli kroz cilj. Uz to, stigli su do finala Kupa pa nije isključeno da u Platonovu stigne i istorijska dupla kruna.

Već za vikend učenici Marka Maksimovića idu na noge neubjedljivom Željezničaru (16. maj), što će biti i najteži ispit za njih. Potom dočekuju neugodni Tuzla siti (23. maj), a završna predstava rezervisana je za gostovanje kod preporođene Slobode (30. maj). Prije toga ukrstiće koplja sa Sarajevom u finalu Kupa (27. maj).

Na papiru, raspored i nije lak, međutim, treba imati na umu da je Borac u drugom dijelu sezone najbolja i ubjedljivo najefikasnija ekipa lige. U direktnom okršaju sa još uvijek šampionskim Sarajevom su slavili sa 2:0, na “Koševu”. Dobili su Široki Brijeg, i Kupu i prvenstvu, dok su u dva okršaja sa Veležom u Vrapčićima remizirali i izgubili.

Upravo taj poraz je zapravo jedini ovogodišnji kiks Banjalučana. Nakon tog duela Maksimovićevi učenici su odigrali 12 takmičarskih susreta od kojih su dobili 11.

- Prezadovoljni  smo urađenim. Primarni cilj je bio Evropa, njega smo ostvarili, ali ne želimo sada da stanemo. Imamo dva boda više od Sarajeva, sa njim igramo i finale Kupa i sigurno je da je pred nama izazovan put. Pa ipak, otvorila nam se prilika za nešto više. Nadam se da ćemo znati da je iskoristimo - izjavio je Aleksandar Vojnović.

I dok Borac pobjeđuje, rivali posrću i, po pravilu, za to optužuju sudije. Sarajlije su “bježale” Banjalučanima 13 bodova, sada zaostaju dva i na sva zvona kukaju kako novi lider ima obilatu pomoć ljudi u crnom.

- Na takve komentare se ne obaziremo. Gledamo samo naprijed. Sarajevo je ispustilo veliku prednost i možda je bolje da gleda u svoje dvorište, a ne da krivca za kikseve traži u nekom drugom - zaključio je Vojnović.

Poklon za Mulaomerovića

Duel Borac - Zrinjski igran je 11. maja, što je poseban datum u istoriji banjalučkog kluba. Tog dana 1988. godine “crveno-plavi” su osvojili Kup Maršala Tita pa je tim povodom prije početka derbija predsjednik Borca Stojan Malbašić uručio dres sa brojem 33 Mesudu Mulaomeroviću, prvom čovjeku banjalučkog kluba u periodu od prije 33 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana