Bez obećanih sredstava sporan kraj polusezone

Siniša Kotaraš
Bez obećanih sredstava sporan kraj polusezone

BANjALUKA - Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel Saša Kondić tvrdi da će se ekipa naći u krajnje nezavidnoj situaciji ukoliko u što skorije vrijeme ne budu ispunjena obećanja državnih institucija.

Prema njegovim riječima, aktuelnom osvajaču Kupa BiH i trenutnom lideru Premijer lige pod znakom pitanja je završetak jesenje polusezone kao i odigravanje drugog dijela prvenstva.

- Blago rečeno, finansijsko stanju u klubu je zaista kritično. Veliki problem predstavlja nam činjenica da nam svi novi sponzorski ugovori, kao i oni obnovljeni, sa realizacijom kreću od januara naredne godine, što nas je dovelo u krajnje tešku i neizvjesnu situaciju jer nam je pod znakom pitanja nastavak funkcionisanja kao i odigravanje četiri posljednje utakmice jesenje polusezone - kategoričan je Kondić.

Naglasio je da najveći problem leži u tome što mnogobrojna obećanja državnih institucija još nisu realizovana, a veliko je pitanje kada će biti.

- Nadamo se da će sva obećanja do kraja ove godine biti ostvarena jer ako ne bude tako, ne smijem pomisliti šta bi se sve moglo desiti. Imali smo česte kontakte sa odgovornim, postoje čvrsta uvjeravanja da će obećanja biti ispunjena i ta sredstva planirali smo u budžet pa nemam drugog izbora nego da vjerujem da će na kraju sve biti u najboljem redu - kazao je Kondić.

Banjalučani su posljednjih dana uzburkali rukometnu javnost u BiH žalbom na utakmicu protiv Gračanice jer se pokazalo da jedan igrač ovog kluba nije imao pravo nastupa.

Žalba je na kraju odbijena, ali u Borcu tvrde kako neće dalje insistirati na tome.

- Već smo postigli određeni efekat jer je RS BiH pokrenuo detaljne kontrole u svim klubovima. Nećemo se žaliti na odluku komesara jer je EHF na osnovu naše prve žalbe pokrenuo postupak, tako da nema potrebe da bilo šta dalje “talasamo” - zaključio je prvi čovjek Borac m:tela.

Borac će u martu obilježiti veliki jubilej, 70 godina postojanja, i u klubu se uveliko pripremaju za to.

- Borac m:tel je sinonim i sportski brend Banjaluke i pripremamo veliku proslavu koju su ovaj klub i grad zaslužili. Željeli smo da napravimo nastavak već postojeće monografije, ali to će morati da sačeka neka bolja vremena - istakao je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana