Banjaluci najviše ocjene za organizaciju džudo kupa “Stevan Marković”

Dušan Repija
Banjaluci najviše ocjene za organizaciju džudo kupa “Stevan Marković”

Banjaluka - Džudo kup “Stevan Marković”, koji je po 13. put organizovao Džudo klub Banjaluka, ostaće upamćen po trijumfi Krajine u ukupnom plasmanu, ali i sjajnom ugođaju u dvorani “Borik”.

Više od 500 učesnika iz 12 zemalja Evrope takmičili su se na četiri tatamija, a organizatori su se potrudili da sve bude na najvišem nivou. Napravili su ambijent na kakvom bi im mogla pozavidjeti i veliki svjetski turniri. Prvi put na našim prostorima korišćeni su LED displeji, na kojima je vrlo precizno ispisano ko i kada se takmiči, pa je turnir završen u rekordnom roku, bez gubljenja vremena.

Osim domaćina, čiji se rezultati ne ubrajaju u konačan plasman, najbolji utisak ostavili su takmičari banjalučke Krajine, koji su skupili 62 boda, 46 su osvojili džudisti Famosa iz Istočne Ilidže, a bod manje Mladosti iz Kotor Varoša.

Uspješni su bili i mladi ruski džudisti iz kluba Turbostrojitelj, u kojem je džudom počeo da se bavi predsjednik Rusije Vladimir Putin, jer su imali stoodstotan učinak - dva takmičara dva zlata.

- Najviše nam znači što smo od predstavnika svih klubova dobili najvišu ocjenu za organizaciju. Mislim da smo pomjerili granice u tom segmentu. Podijelili smo i 14 pehara za najbolje takmičare i takmičarke po kategorijama. Posebno sam srećan što smo nastavili saradnju sa našim prijateljima iz Rusije, koji su poslali dva takmičara, iako je trebalo da i oni budu dio ekipe koja je otputovala na pripreme u Japan - rekao je predsjednik DžK Banjaluka Zoran Ćup.

Članovi ovog kluba trebalo bi u maju iduće godine treći put da učestvuju na turniru u Sankt Peterburgu i dodatno učvrste pobratimske veze sa Turbostrojiteljem, na čijem čelu je Mihail Rahljin, sin Putinovog učitelja Anatolija.

Generalni pokrovitelj turnira u Banjaluci, već tradicionalno, je bio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
 

 

500
džudista učestvovalo na turniru

62
boda osvojili džudisti Krajine

12
zemalja imalo svoje predstavnike

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana