Borac novi prvoligaš

Vedran Gajić
Borac novi prvoligaš

Banjaluka - Fudbaleri Borca iz Šamca novi su prvoligaši Republike Srpske, uprkos porazu u 25. kolu Druge lige, grupa zapad od Gomionice sa 0:1.

Šamčanima je pomogao poraz fudbalera Jedinstva iz Žeravice koji su izgubili od Tekstilca sa 1:2 i koji su ostali na 47 bodova. Njih na tabeli je “preskočila” ekipa iz Bronzanog Majdana koja sada ima tri boda manje od Borca. I ako bi fudbaleri Gomionice slavili u posljednjem kolu, a Šamčani izgubili, opet bi Borac bio šampion, pošto imaju bolji međusobni skor. U prvom dijelu sezone Borac je na svom terenu slavio sa ubjedljivih 6:0, dok su u Bronzanom Majdanu igrači Gomionice u već pomenutom meču slavili sa 1:0 zahvaljujući golu Borisa Malčića u 28. minutu.

Već davno fudbaleri Mladosti iz Velike Obarske su obezbijedili plasman u prvoligaškom društvu, a oni su u pretposljednjem kolu grupe istok u gostima ubjedljivo savladali Goricu sa 4:0. Gosti su pitanje pobjednika riješili u prvom poluvremenu kada su poveli sa 3:0 zahvaljujući golovima Komarčevića, Perića i Todorovića, dok je konačnih 4:0 postavio Krezović u 50. minutu.

Parovi posljednjeg 26. kola (nedjelja, 27. maj, 17 časova): zapad: BANjALUKA: Naprijed - Tekstilac, ŽERAVICA: Jedinstvo - Ljubić, TRN: Sloga - Ozren, MEĐEĐA: Ravan - Župa Superpetrol, BANjALUKA: Krajina - Sloga (S), BANjALUKA: BSK - Gomionica, ŠAMAC: Borac - Mladost (DS), istok: BRODAC: Jedinstvo - Gorica, VELIKA OBARSKA: Mladost - Jedinstvo (BČ), BRČKO: Ilićka 01 - Milići, BOGUTOVO SELO: Mladost - Stakorina, TRNOVO: Željeznica - Napredak, VOJKOVIĆI: Famos - Lokomotiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana