Ostanak Dalibora Ilića predstavlja veliko pojačanje za ekipu iz Aleksandrovca: Igokea zaslužila da joj budem vjeran

Milan Zubović
Ostanak Dalibora Ilića predstavlja veliko pojačanje za ekipu iz Aleksandrovca: Igokea zaslužila da joj budem vjeran

LAKTAŠI - Veliko pojačanje za Igokeu u narednoj sezoni predstavlja ostanak Dalibora Ilića. Mladi krilni centar imao je nekoliko ponuda iz evropskih klubova tokom ljeta, ali je odlučio da ostane tu gdje je stasao i gdje će imati mnogo više prostora za napredak nego što bi to dobio u nekom drugom timu.

Rođeni Višegrađanin još 2014. godine postao je član ekipe iz Aleksandrovca gdje ga smatraju svojim najvećim biserom pa je to jedan od razloga zašto je ostao, dok je drugi igranje u nikad kvalitetnijoj ABA ligi i Ligi šampiona. 

- Sa Igokeom imam ugovor na još jednu godinu i klub je zaslužio da ostanem tu. Njihov sam projekat još od kada su me doveli kao dječaka i uložili dosta znanja u moj razvoj. Imaću dobru priliku za dalji napredak, sigurno veću nego što bih je dobio u nekom drugom klubu gdje bih morao da krenem sve iz početka i gdje možda ne bih imao ovako dobru podršku. Ovdje znam sve kako funkcioniše, naročito sistem rada trenera Dragana Bajića tako da mi je sve lakše jer sam kod kuće. Ujedno, pred nama su novi izazovi na dva izuzetno jaka fronta i pitanje je da li bih u nekom klubu da sam otišao igrao u dva ovako jaka takmičenja - izjavio je Ilić.

Tokom ljeta bio je na pripremama sa seniorskom reprezentacijom Srbije i kao posljednji, 13. otpao je sa spiska igrača za predolimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradu. Nakon toga boravio je u SAD, gdje je trenirao u različitim gradovima, ali je povukao prijavu za NBA draft na koji će izaći iduće godine.

Igokeu su protivnici do sada ozbiljno shvatali, a sada će to biti još ozbiljnije posebno nakon sjajnih rezultata iz prošle sezone u kojoj su stigli do plej-ofa ABA lige i top 16 faze Lige šampiona.

- I do sada smo bili ozbiljni, ali nas je onih nekoliko sezona kada smo se borili za opstanak udaljilo od ekipa iz vrha ABA lige mada su se stvari mnogo promijenile nakon prošle sezone. Sada nas vide kao ekipu sposobnu da se bori za mjesto u plej-ofu i odmah će nas drugačije doživljavati. Znamo da će svi davati više od 100 odsto svojih mogućnosti da nas pobijede, ali ćemo uzvratiti istom mjerom, jer smo pokazali da samo dobar rad na treningu i veliko zalaganje na utakmicama donose vrhunske rezultate - istakao je Ilić.

O Borcu koji je prvi protivnik u ABA ligi (subota, 17 časova) ima mnogo riječi hvale i napominje da ne smiju ući u taj meč kao protiv Mege na startu prošle sezone.

- Taj meč sa Megom ostao nam je u jako ružnom sjećanju jer smo tada najlošije odigrali. Srećom, pa smo poslije toga pokazali pravo lice i sezona nam se sjajno otvorila. Sada ne smijemo to da ponovimo, pogotovo na domaćem terenu na kojem ništa osim sigurne pobjede ne dolazi u obzir. Borac je dosta promijenio tim, baš kao i mi, imaju iskustva i neće biti nimalo lako jer žele da naprave dobar rezultat. Respektujemo ih, znamo njihove slabosti, pobjeda je imperativ i nadamo se trijumfu  - rekao je Ilić.

Parovi

Raspored prvog kola, subota: Igokea - Borac (17), Cedevita Olimpija - Krka (21). Nedjelja: Mega - Studentski centar (12), Budućnost - FMP (19), Ponedjeljak: Zadar - Partizan (18). Mornar - Cibona, Crvena zvezda - Split (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana