Nikola Pilić dao savjet prvom reketu planete: Đoković treba da igra na US openu

Dejan Marić
Nikola Pilić dao savjet prvom reketu planete: Đoković treba da igra na US openu

OPATIJA - Čuveni teniski trener Nikola Pilić smatra da Novak Đoković treba da nastupi na US openu. Ključna stvar je, tvrdi popularni Niki, mogućnost normalnih treninga.

Organizatori američkog grend slema podigli su mnogo prašine kada su prvi put objavili rigorozna pravila. Ona su podrazumijevala četrnaestodnevni karantin u hotelu, nemogućnost treniranja u tom periodu, stroge kontrole, česte testove na virus korona, mogućnost da uz tenisera bude samo jedna osoba... Odgovor mnogih asova je bio da se u takvim uslovima ne mogu normalno pripremati i da vjerovatno ni neće učestvovati.

Pa ipak, te kritike su “smekšale” organizatore koji su sada modifikovali pravila. Tako takmičari neće morati da prođu dvonedjeljni karantin. Po dolasku biće testirani na koronu, a zatim još jednom nakon 48 časova. Ako rezultati budu negativni, dobiće zeleno svjetlo da treniraju, pod određenim uslovima naravno. Uz to, broj osoba koje su njima dolaze povećan je sa jedan na tri.

Sve navedeno govori u prilog tome da bi se Nole ipak mogao zaputiti put Velike jabuke. Još jedna naznaka ovakvog scenarija je činjenica da je treninge na šljaci zamijenio onim na betonskoj podlozi.

- Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može trenirati svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savjetovao da učestvuje na US openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mjesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je riječ o  pitanju epidemije korone, koja dnevno odnese više od 1000 života - izjavio je Pilić za “Glas Srpske”.

Rodžer Federer sigurno neće igrati u Njujorku zbog povrede. Rafael Nadal se potpuno fokusirao na sezonu šljake i Rolan Garos i gotovo je izvjesno da će preskočiti US open. To Đokovića čini velikim favoritom da stigne do 18. GS trofeja.

- Da, Novak bi bio veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate “vezati” dvije dobre sedmice, ne smijete imati “crni dan”. Svašta se može desiti, nema garancija za bilo šta - dodao je proslavljeni stručnjak, uz konstataciju da bi Dominik Tim i Aleksander Zverev mogli da pomrse račune prvom reketu planete.

Đoković je zbog avanture na “Adrija turu” pretrpio ogromne kritike sa zapada, što nije iznenadilo našeg sagovornika.

- Zapadnom mejnstrimu ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svijetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo “gorivo” u zadnjih desetak godina - zaključio je Nikola Pilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana