Zatvoren konkurs za direktora Policije RS

D. M.
Zatvoren konkurs za direktora Policije RS

BANjALUKA - Konkurs za izbor direktora Policije RS koji je raspisan 24. juna zatvoren je juče, a Nezavisni odbor će sačekati do petka prije nego što pregleda pristigle prijave, potvrdio je za „Glas Srpske" predsjednik Nezavisnog odbora Zdravko Ružević.

On kaže da je praksa da se sačeka par dana nakon zatvaranja konkursa za slučaj da su neki kandidati prijave poslali poštom.

- Mi ćemo sačekati do petka, ali u ovom trenutku ne mogu da vam kažem da li ćemo već u petak imati sjednicu i razmatrati prijave. To zavisi od obaveza članova Nezavisnog odbora, jer su svi tu ljudi profesionalno vezani za svoj posao. Uglavnom, u petak će se znati koliko prijava je stiglo, a vidjećemo da li ćemo tada imati sjednicu ili prvom prilikom poslije toga kada svi budu mogli da prisustvuju - kaže Ružević.

On kaže da se do petka ne može praviti presjek i govoriti koliko kandidata se prijavilo, jer se mora ostaviti rok za eventualne prijave poslate poštom.

Prema saznanjima "Glasa Srpske", prijave su predali bivši načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i aktuelni savjetnik ministra unutrašnjih poslova Siniša Kostrešević, kao i službenik Uprave za policijsku podršku i bivši načelnik Jedinice za posebne istrage Vlado Jovanić.

- Ne zna se da li su prijave predali kandidati čija imena su se ranije spominjala u javnosti, kao što su načelnik Uprave policije Dalibor Ivanić, načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić, zatim načelnik Uprave za policijsku podršku Željko Spasojević, te načelnik Centra za obuku MUP-a RS Mladen Marić - kaže naš sagovornik.

On ističe da unutar MUP-a RS ima još kandidata koji ispunjavaju stroge uslove za direktora Policije RS koji do sada nisu eksponirani u javnosti, dodajući da nije isključeno da će se i neko od njih prijaviti na konkurs.

Savjet ministara danas je aktuelnog direktora Policije RS Darka Ćuluma imenovao za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana