Za 20 dana zabilježeno 275 prekoračenja brzine, rekordera koji je vozio 175 kilometara na čas ulovio presretač

Nebojša Tomašević
Za 20 dana zabilježeno 275 prekoračenja brzine, rekordera koji je vozio 175 kilometara na čas ulovio presretač

BANjALUKA - Policija je od 1. januara, u samo 20 dana kontrole, u banjalučkoj regiji evidentirala čak 275 slučajeva prekoračenja brzine, a rekorder je vozač "audija" M.B. koji je vozio brzinom od 175 kilometara na čas u mjestu Zabrđe opština Kotor Varoš.

Na tom dijelu puta ograničenje brzine je 80 kilometara na čas, a nesavjesnog vozača ulovio je policijski presretač. Kako saznajemo na "audiju" su bile njemačke registarske oznake.

- U okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju  od 1. januara do 20. januara 2021. godine evidentirano je 275 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja  vozila. Kontrole su rađene presretačima na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka - saopštila je Policijska uprava Banjaluka.

Osim vozača M.B. koji je za 95 kilometara na čas prekoračio brzinu u Zabrđu, veća prekoračenja brzine evidentirana su u Mišinom Hanu i Glamočanima. Prema podacima policije u Mišinom Han jedan vozač išao je 117 kilometara na čas iako je brzina ograničena na 80, dok je u Glamočanima gdje ograničenje 100 kilometara na čas evidentirana brzina jednog automobila od 138 kilometra na čas. Svi vozači koji su prekoračili brzinu kažnjeni su u skladu s zakonskim propisima.

U policiji su napomenuli da  mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila, takozvane "presretače", vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu.

-Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani. Policijska uprava Banjaluka i u narednom periodu nastaviće sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu navedenih mobilnih radarskih sistema, i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju - saopštili su u PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana