Vrhovac: Dio dokumentacije izgorio, ali arhiva nije uništena,imamo elektronsku verziju

Srna
Vrhovac: Dio dokumentacije izgorio, ali arhiva nije uništena,imamo elektronsku verziju

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac izjavio je Srni da arhiva banke nije uništena u požaru u sjedištu IRB-a u Banjaluci, jer se sva dokumentacija čuva u elektronskoj verziji na serveru na sasvim drugoj lokaciji.

-Dobar dio dokumentacije IRB-a je izgorio u požaru, ali to nam neće predstavljati problem s obzirom da svu dokumentaciju snimamo elektronski i čuvamo na sasvim drugoj lokaciji, tako da ćemo uskoro uspostaviti svoju arhivu - rekao je Vrhovac.

On kaže da je materijalna šteta pričinjena u požaru veoma velika i da će trebati određeno vrijeme da se sanira.

-Čekamo da se istraga obavi i da dobijemo zvanične informacije o uzroku požara, jer su do sada sve informacije bile nezvanične - rekao je Vrhovac.

On je rekao da je, prema nezvaničnim informacijama nadležnih, požar izbio noćas oko tri časa u zgradi u kojoj se nalazi sjedište IRB-a.

-Kako se požar širio zahvatio je i prostorije sjedišta IRB-a. Na sreću nema povrijeđenih i nastradalih, što je najbitnije - rekao je Vrhovac i dodao da je požar u ranim jutarnjim časovima stavljen pod kontrolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana