Šarović: Osuđujem uvredljive izjave predsjednika Hrvatske

Srna
Foto: SDS

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osudio je danas izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojima je, kako kaže, rekao "da mu se Srbi gade".

Šarović je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekao da se u Milanovićevim izjavama moglo čuti minimiziranje žrtava akcije hrvatske vojske.

"Čuli smo i izjavu da Srbija neće ući u EU dok je on živ, u smislu da će Hrvatska iskoristiti sva moguća sredstva da Srbiju spriječi na evropskom putu, bez obzira kako ona napreduje", rekao je Šarović.

On je rekao da je tu još nekoliko pitanja koja su suštinski suprotna politici Republike Srpske kao što su, kako kaže, "Peljaški most, jasenovačka građa, odsustvo reakcije na ponašanje hrvatske strane kada je riječ o mostu kod Gradiške, koji nema pristupni put sa hrvatske strane".

"Vjerovatno je to dio neke startegije, ali nismo čuli iz Banskog dvora ili neke druge strane, osude takve politike hrvatske starne. To nije naša politika, mi osuđujemo ovakvu politiku zvaničnik predstavnika Republike Srpske", rekao je Šarović.

Komentarišući najavu da će Vlada Republike Srpske utvrditi i predložiti Narodnoj skupštini Srpske novi zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, Šarović je naveo da ne osuđuje pokušaj da se to pitanje riješi na takav način.

"Ali, vidjećemo je li to urađeno kvalitetno da bi moglo da posluži svrsi, da se to pitanje riješi na zakonit način", rekao je Šarović.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slađana Jašarević rekla je da očekuje da se predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik izjasne da li Milanović svojim izjavama širi govor mržnje i da li su štetne po Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana