Premijer RS o rekonstrukciji Vlade: Ako neko smatra da treba da odem, nemam ništa protiv

Ž. D.
Premijer RS o rekonstrukciji Vlade: Ako neko smatra da treba da odem, nemam ništa protiv

Istočno Sarajevo - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će doći do rekonstrukcije Vlade RS te da, ukoliko neko smatra da i on treba da ode sa funkcije koju obavlja, nema ništa protiv.

- Prepustite predsjedniku Vlade da vodi Vladu. Biće rekonstrukcije, a ko, kada i koliko, o tome se odlučuje na drugom mjestu - rekao je Višković. On je kazao da će o tome odlučivati stranke koje čine većinu ili koaliciju, te da svuda u svijetu na takav način funkcionišu vlade.

- Padne vlada u Italiji, Engleskoj. Nisam ni po čemu različit u odnosu na te premijere. To je ta matematika. Nisam opterećen tom pričom. Interesuje me rad, red i disciplina. To ću forsirati dok može. Kada ne bude moglo, vjerovatno će doći neko drugi - rekao je Višković.

On je izrazio zadovoljstvo radom aktuelnog saziva Vlade RS, ali je istakao da se uvijek može i bolje i više, naglasivši da je zahvaljujući radu Vlade izjednačen nivo prosječne plate u RS sa prosječnom platom u FBiH, istakavši da su to konkretni rezultati rada njegovog kabineta.

- Ako neko misli da Vlada treba da odgovara što je malo viša temperatura nego što jeste ili pada snijeg ili kiša, onda bože moj - rekao je Višković.

Potvrdio je da bi Republika Srpska išla bržim tempom naprijed da nije bilo blokada na nivou institucija BiH, a posebno je naglasio činjenicu da FBiH u ovom momentu “zakida” Srpsku za oko 50 miliona KM na ime povrata PDV-a i akciza.

- Mi ćemo im to nekada sigurno naplatiti, i to sa kamatama - naveo je premijer Srpske. Dodao je da postoji i blokada investicija i u “Elektroprenosu BiH”, koje iznose skoro 200 miliona KM.

- To što rade sigurno ne vodi jedinstvu i izgradnji BiH nego je samo razgrađuje - poručio je Višković.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska puno više ulaže truda i energije za dejtonsku BiH, a svi oni koji se kunu u Dejton rade protiv BiH.

- Na tom putu želim im svu sreću - poručio je Višković i dodao da će oko milion maraka koje je izdvojila Srbija za Republiku Srpsku biti direktna podrška budžetu.

Komentarišući najavljeni angažman zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD zaduženog za zapadni Balkan, Metjua Palmera, Višković je izjavio da to ne znači ništa za Republiku Srpsku.

- Ko god bude zadužen, to ne znači ništa. Znamo stav Amerike prema ovim terenima i smatram da na to ne treba previše trošiti ni energije ni vremena. Mi treba da radimo svoje poslove, a oni neka rade svoje - rekao je Višković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana