Poslovnica Komercijalne banke otvorena u Drvaru: Banka most među privrednicima Srpske i Srbije

M.L.
Poslovnica Komercijalne banke otvorena u Drvaru: Banka most među privrednicima Srpske i Srbije

DRVAR - Poslovnicu Komercijalne banke Banjaluka, 20. po redu, danas je u Drvaru otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu rukovodstva banke, zvaničnika iz Republike Srpske i nekoliko stotina građana.

Predsjednik Uprave Komercijalne banke Banjaluka Boško Mekinjić rekao je da je pred ovom bankom period snažnog širenja na području FBiH.

-Ovdje smo da podržimo stanovništvo i privredu ove opštine i ovog regiona uz stimulativne uslove i bankarske proizvode koji će biti namijenjeni populaciji koja živi na ovom prostoru- istakao je Mekinjić naglasivši da mu je veliko zadovoljstvo što je poslovnicu Komercijalne banke otvorio prvi čovjek Srbije.

Mekinjić je rekao da je ovo poseban događaj te da je uloga i misija Komercijalne banke Banjaluka, kao dijela grupacije Komercijalne banke Beograd, most između privreda Srbije i Srpske a time i BiH.

Predsjednik Komercijalne banke Beograd Vladimir Medan rekao je da je otvaranje ekspoziture u Drvaru u skladu sa poslovnom politikom ove banke.

-Komercijalna banka je jedina grupacija koja regionalno posluje. Na ovaj način doprinosimo jačanju privrednih veza i pojačanju ekonomske snage celog regiona, jer Komercijalna banka je krvotok, odnosno banka koja obezbeđuje brzu i efikasnu razmenu roba i usluga kroz platni promet- rekao je Medan.

On je dodao da je ideja da se kroz otvaranje ove ekspoziture utiče na pojačanje kreditne aktivnosti u Drvaru.

- Otvaranje fabrike "Jumko" obezbediće posao za stotinu ljudi plate i mogućnost za normalan život a banka će finansirati preduzetnike koji će u ovoj opštini u idućem periodu pokretati biznise- istakao je Medan.

Dodao je da je ovo prvi impuls koji će omogućiti razvoj privrede u Drvaru. Medan je kazao da otvaranje ove poslovnice donosi dugoročne ciljeve.

U poslovnici Komercijalne banke u Drvaru trenutno je zaposleno četvoro ljudi,a u idućem periodu namjera rukovodstva banke je da se broj zaposlenih povećava u skladu sa razvojem privrede i potreba u ovoj lokalnoj zajednici.

Vučić je poželio uspješan rad zaposlenima u filijali, dodavši da prostor nije velik, ali je lijep i uredan.

Otvaranju su prisustvovali i premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić te ministri u vladama Srpske i Srbije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana