Olakšana procedura za korištenje turističkih vaučera

Srna
Olakšana procedura za korištenje turističkih vaučera

BANjALUKA - Od 1. jula u Republici Srpskoj treba da počne realizacija projekta turističkih vaučera za ovu godinu, izjavila je ministarka trgovine i turizma Srpske Suzana Gašić.

Gašićeva je navela da će, čim stupi na snagu uredba o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, koja je usvojena na posljednjoj sjednici Vlade Republike Srpske, pozvati da se prijave svi privredni subjekti koji su zainteresovani da pružaju uslugu smještaja i da budu uključeni u ovaj projekat.

- Uslovi ostaju isti, mogu da se prijave oni koji imaju prijavljena četiri radnika i izmirene sve poreze i doprinose - rekla je Gašićeva u Mrkonjić Gradu.

Ona je dodala da je došlo do malih promjena za korisnike vaučera, jer će svu proceduru završiti time što će se prijaviti u objekat u kojem žele da iskoriste te vaučere.

- Objekat koji pruža uslugu smještaja završiće cjelokupnu proceduru, gledali smo da što jednostavnije dođemo i do korištenja usluga i do refundacije izmirenja obaveza prema svim privrednim subjektima koji učesvuju u projektu - istakla je Gašićeva.

Ona je podsjetila da je pretprošle godine realizovan ovaj projekat sa ciljem pomoći privrednim subjektima jer je pandemija pogodila turistički sektor.

- Pokazalo se da je to odličan projekat, imali smo dobre povratne informacije i od privrednih subjekata i od korisnika vaučera. Građani Srpske su iskoristili od 45.000 do 47.000 vaučera - navela je Gašićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana