Monstrume u Skoplju snimilo čak 40 kamera?!

GS
Monstrume u Skoplju snimilo čak 40 kamera?!

Istražni organi su otkrili početnu i krajnju tačku odakle je 14-godišnja Vanja Gorčevska kidnapovana, sprovedena do mjesta gdje je ubijena i potom ubijena.

Tom trasom je ekipa „Skoplje1“ zabilježila čak 40 kamera, ali se postavlja pitanje koliko kamera je snimilo kretanje vozila „reno kango“ i „sitroen“, u kojima se, prema istrazi, nalazila Vanja.

Vanja Gorčevska je oteta u strogom centru Skoplja, nakon čega je u vreći, vezanih ruku i nogu, prevezena ili u navedenom „reno kangu“ ili u ukradenom „sitroenu“ koji je pripadao ubijenom frizeru iz Velesa, Pančeu Žežovskom (74).

Preko 40 kamera usput, dio su projekta „Bezbjednog grada“, dok su ostale iz privatnih objekata, nedaleko od puta. Kamere se nalaze gotovo na svakom koraku u prvim kilometrima, pa čak i u sporednim ulicama kroz koje su kidnaperi prolazili, zajedno sa Vanjom, do svog konačnog odredišta.

Ekipa „Skoplje1“ postavlja pitanje — da li su sve kamere pregledane nakon što je prijavljen nestanak đevojčice ili danima kasnije?
Podsjećamo, jedna od ovih kamera je zabilježila oba vozila u kojima je najvjerovatnije prevezena 14-godišnja Vanja, nakon što je oteta iz svoje zgrade.

U posjed ovog snimka došao je sjevernomakedonski portal „Portaliks“, dok se na snimku vidi kada i kako je đevojčica stigla u selo Brazda. Automobili su ovom prometnom ulicom prošli oko 7.55 časova, dok je ukradeni „sitroen“ zapaljen oko 9.37 časova.

Vanja Gorčevska je ubijena nekoliko sati nakon što je oteta, a njeno tijelo je nađeno neđelju dana kasnije. Njen nestanak je prijavila njena majka Zorica 27. novembra, kada je Vanja krenula u školu, ali do tamo nije ni stigla. U otmici je po navodima istrage učestvovao i njen otac, Aleksandar, koji se takođe nalazi u pritvoru.

Potraga za Vanjom je izazvala veliku pažnju u cijelom regionu, a vjeruje se da ju je otela grupa otmičara na čelu sa kontroverznim Ljupčom Palevskim Palčom. Zbog učešća u ubistvu Vanje, ali i frizera Pančea Žežovskog, čiji su automobil koristili za otmicu đevojčice, uhapšeni su i Vlatko Kešišev, Velibor Manev i Bore Vidovski.

Tokom otmice djevojčice Vanje korišćen je i jedan podrum, gđe je bila vezana, a potom stavljena u vreću za spavanje i izvedena iz zgrade, navodi TV24.

Vozač koji je Ljupča Palevskog prevezao iz Beograda u Tursku dobio je krivičnu prijavu i produžen mu je pritvor na 30 dana zbog slučaja dvostrukog ubistva.

On se sumnjiči da je od 1. do 3. decembra, kako bi pomogao Palevskom da pobjegne i sakrije se od vlasti, od 1. do 3. decembra „lend roverom“ strumičkih registarskih oznaka, u vlasništvu strumičke firme, odvezao Palevskog iz Beograda i odvezao ga u Tursku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana