Snežna kraljica najbolja predstava

S. D.
Snežna kraljica najbolja predstava

MRKONjIĆ GRAD - Najbolja predstava Drugog festivala dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske, koji je održan u Mrkonjić Gradu, jeste "Snežna kraljica" Dječijeg pozorišta RS.

Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Ozrenu Čuliću iz Dječijeg ansambla mrkonjićkog Gradskog pozorišta, a za najbolju žensku izvedbu nagrđena je Anastasija Rudan iz Pozorišta mladih "Gimnazijalac" iz Ljubinja.

Režiser predstave "Snežna kraljica" Aleksandra Spasojević rekla je da je ova izvedba teksta Edvarda Švarca nagrađena sa ukupno pet nagrada.

- Osim za najbolju predstavu, "Snežna kraljica" nagrađena je i za kolektivnu glumačku igru, a priznanja je dobilo i troje djece koja u njoj igraju - kazala je Spasojevićeva.

Predsjednik žirija Novica Bogdanović kaže da je festival, iako tek drugi zaredom, dostigao zavidan kvalitet.

- Sve predstave prikazane na festivalu bile su kvalitetne, a posjetioci su imali priliku da vide različita žanrove pozorišnih ostvarenja. Festival je pokazao da je među djecom veliki broj mladih talentovanih glumaca i sigurno će neko od njih jednog dana postati veliki glumac - rekao je Bogdanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana