Dodik: Srpski poslanici neće učestvovati u radu Predstavničkog doma

GS
Dodik: Srpski poslanici neće učestvovati u radu Predstavničkog doma

SOKOLAC - Srpski poslanici neće učestvovati u radu sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koju je zakazao predsjedavajući ovog doma Denis Zvizdić za ponedjeljak 20. septembar, izjavio je u Sokocu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, javio je RTRS.

On je dodao da će tako ostati sve dok se sporni zakon koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ne stavi van snage.

Dodik je dodao da je u toku "hajka na Srbe" i da on „ima devet prijava zbog navodnog negiranja genocida u Srebrenici“.

- Neće niko ići od Srba i to je to. Postoji jasan politički stav - gospodo, zovemo vas da razgovaramo, promijenite ovo. Meni kažu: Šta je ideja? Šta ovdje ima biti ideja? U ovoj BiH ne možete imati ideja, ovo je sve spekulativno i zasnovano na "nepravu" – istakao je Dodik.

Incko je,nakon što je podnio ostavku, 23. jula ove godine donio je odluku o izmjenama Krivičnog zakona BiH kojima se, između ostalog, kažnjava svako negiranje i poricanje ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti kao i genocida.

Nakon što je bivši visoki predstavnik nametnuo dopune, Narodna skupština Republike Srpske je 30. jula po hitnom postupku usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika i Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Tada je odlučeno i da srpski politički predstavnici u Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH neće učestvovati u radu i odlučivanju ovih tijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana