Dodik: Sijekovac trajno svjedočanstvo o zločinu nad Srbima

Srna
Foto: Srna

BROD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Sijekovac trajno svjedočanstvo o nehumanosti i zločinu nad srpskim narodom koji je ostao nekažnjen, te poručio sudijama i tužiocima u Srpskoj da im niko ne brani da odgovorne privedu pravdi.

Obraćajući se na obilježavanju 32 godina od prvog masovnog stradanja Srba u Sijekovcu, Dodik je istakao da je ovo mjesto simbol zločina nad Srbima i početka rata u BiH u kome je najviše stradao srpski narod.

Dodik je dodao da je poslije toga sve bilo usmjereno ka cilju da se prikaže da su Srbi ti koji su činili zločine, a u stvari su bili najveći stradalnici.

"Zgurali su nas u BiH da bi navodno postigli mir ali Srbi nisu ništa dobili od BiH jer ih i dalje procesuiraju za navodne ratne zločine, dok za srpske žrtve rata nema pravde", istakao je Dodik i dodao da je činjenica da mir nema alternativu.

On je naglasio da Tužilaštvo i Sud BiH i dalje rade na tome da najviše procesuiraju Srbe za zločine koje nisu počinili, a u posljednje vrijeme žele da procesuiraju i rukovodstvo Republike Srpske.

Dodik kaže da bi sudije i tužioce u Republici Srpskoj trebalo da procesuiraju one koji su počinili zločine nad Srbima jer im to niko ne brani.

On je ponovio da je Srpska danas stabilna i da izvršava sve svoje obaveze i funkcioniše bez ikakvih problema.

"Republika Srpska ima snagu i volju. Htjeli su da unište srpski narod i Republiku Srpsku ali u tome neće uspjeti. U zabludi su oni koji govore da treba da idemo u evropske integracije u kojima nema vidljive Srpske", rekao je Dodik.

On je ponovio da će Srpska imati adekvatan odgovor na svako nametanje nelegalnog Kristijana Šmita. "Ako Srpska nema imovine, onda nema ni Republike Srpske", zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana