Dodik: Nećemo zaboraviti i nećemo dozvoliti da se ponovi "Oluja"

GS
Foto: Tanjug

NOVI SAD- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Novom Sadu na centralnom obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane u hrvatskoj zločinačkoj akciji "Oluja", da srpski narod neće zaboraviti i neće dozvoliti da se ponovi "Oluja".

- Deveti put smo ovdje da kažemo da nećemo zaboraviti i da se neće ponoviti. "Oluja" je pogrom, zločin, genocid, etničko čišćenje, nastavak iz Drugog svjetskog rata, "konačno rješenje za Srbe" kako je Tuđman govorio - rekao je Dodik.

On je istakao da Srbi, uprkos svemu tome, nisu nestali već su danas okupljeni i jedinstveni jer "samo tako možemo da očuvamo sjećanje i pamćenje i živimo".

- Nismo ni bosanski ni hrvatski Srbi, već jedan narod - poručio je Dodik.

On je istakao da je teška sudbina srpskog naroda, ali "da ne smijemo više dozvoliti da nama upravljaju".

- Moramo da se okupimo oko naših vrijednosti i nastojanja da odbranimo svoje - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da iako nije rođen u Srbiji, njegova zemlja je Srbija i Republika Srpska, jer nema drugi identitet.

- Jednog dana moraćete da dođete u naše dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju - poručio je Dodik.

On je naglasio i da nije bilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je prije devet godina pokrenuo inicijativu za zajedničko obilježavanje stradanja u "Oluji", žrtve i progon bi otišli u zaborav i ostala bi samo porodična i lična sjećanja.

- Nestali su Srbi iz Krajine, iza sebe su ostavili otvorena vrata kuća, ali ta vrata su zaključana u srcima našeg naroda u zločinačkoj akciji "Oluja" - rekao je Dodik.

Poručio je da srpski narod hoće da živi u miru, ali kao da ne prestaje ratna matrica koja mu je nametnuta, dodajući da su se Srbi oduvijek borili za slobodu.

- Sloboda je ključna riječ života našeg naroda. Slobodu nikada nismo imali kada nismo imali srpsku državu, to danas vidimo u FBiH - istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana