Dodik: Na jesen novi zakon kojim će se ponoviti da je 9. januar Dan Republike

Srna
Dodik: Na jesen novi zakon kojim će se ponoviti da je 9. januar Dan Republike

Banjaluka - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da će Republika Srpska na jesen donijeti novi zakon kojim će se ponoviti da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske.

“Što se više osporava 9. januar, mi ćemo ga snažnije slaviti. Posebno snažno ćemo obilježiti sljedeći Dan Republike jer ne smijemo odustati od svojih glavnih datuma”, rekao je Dodik povodom odluke Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o Danu Republike Srpske - 9. januar.

Dodik je u obraćanju tokom “Aktuelnog časa sa predsjednikom SNSD-a”, koji organizuju Mladi socijaldemokrati Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, istakao da SNSD želi biti vladajuća i vodeća partija na ovim prostorima i da Republika Srpska treba jake lidere.

SNSD je spreman da preuzme odgovornost za odbranu interesa Srpske u Sarajevu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je ova politička partija spremna da preuzme odgovornost za odbranu nacionalnih interesa Republike Srpske u Sarajevu, te da su vjerovali da su i drugi spremni da tu odgovornost dijele sa SNSD-om.

“SNSD je ponudio SDS-u politiku jedinstvenog nastupa partija iz Republike Srpske u Sarajevu i to je trebalo da bude tema debate stranačkih organa SDS-a. Koliko vidim pojedinci iz SDS-a su shvatili da im je SNSD ponudio fotelje u Sarajevu i po reakcijama razumijem da u toj stranci neki nisu bili zadovoljni brojem fotelja”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše odluku Glavnog odbora SDS-a da ne prihvati poziv SNSD-a za učešće u formiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik je naglasio da SNSD nije nudio fotelje, već jedinstven nastup u Sarajevu.

“Nudili smo jedinstvo u Sarajevu i pokušaćemo da to jedinstvo gradimo i ubuduće”, poručio je lider SNSD-a.

Aktuelnom času prisustvuje i potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana