Dodik: Istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi (VIDEO)

Srna
Foto: Srna

MODRIČA- Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Pisaće mnogi o ovoj pobjedi, da se ova vojna operacija nije ovako osmislila, pitanje je kako bi danas izlgledala Republika Srpska - navodi Dodik.

Republika Srpska nije inat, dodaje Dodik, te naglašava da je Srpska pravoslavna crkva sačuvala identitet srpskog naroda.

- Srpska proizilazi iz slobode srpskog naroda. Srpska je od 1992. godine do sada preživjela jedan veoma težak i izazovan period - rekao je Dodik u obraćanju na Dugoj Njivi gdje se danas obilježavaju 32 godina od proboja Koridora.

Dodik je dodao da savremeni svijet čini sve da uništi identitet, te dodao da je srpski narod uvijek stao pred neprijatelja časno.

Naglasio je da se nada će se na ovakvom obilježavanju, iz godine u godinu, okupljati sve više ljudi, jer je proboj Koridora pobjeda od suštinskog značaja.

- Ovo je istorijska pobjeda, ova borba je bila dio koordinacije naše vojske, koja je uspješno završena - napomenuo je Dodik.

BRANIĆU INTERESE SRPSKE, NEMAM PRAVO DA SE POVUČEM

Milorad Dodik poručio je danas da će istrajati u odbrani interesa Srpske i da nema pravo da se povuče s obzirom na žrtve koje su pale za ovu republiku.

"U izazovnom smo trenutku, svijet je u neredu, ne zna se kako će se završiti, računa se da su ključni američki izbori", rekao je Dodik u obraćanju na Dugoj Njivi na obilježavanju 32 godine od proboja koridora.

Dodik je ukazao kako se čine napori da se uruši Republika Srpska, ali da Srbi hoće Srpsku kakva piše u Dejtonskom sporazumu, a ukoliko nije takva, onda neće ni tu BiH.

"Kako je moguće da nijedan srpski lider ne može da izbjegne kažnjavanje", upitao je Dodik i istakao da su i sadašnji zvaničnici pod nekim sankcijama.

On je naveo da kažu da to nije kazna, već pokušaj da se promijeni ponašanja, ali da to može kod muslimana, a ne kod Srba.

Dodik je upitao kako promijeniti ponašanje s obzirom na žrtve koje su date za Republiku Srpsku.

On je istakao da nema pravo da se povuče, pa makar tu bio i američki ambasador.

Dodik je pozvao prisutne da pažljivo pročitaju Deklaraciju sa Svesrpskog naroda kojom su obuhvaćeni srpski interesi.

On je rekao da srpski narod sa ovog prostora mora da zna da predsjedik Srbije Aleksandar Vučić razumije situaciju i položaj srpskog naroda i zato ga ne vole u Sarajevu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana