Mladi sportisti u Foči dobijaju modernu salu

Radmila Đević
Mladi sportisti u Foči dobijaju modernu salu

Foča - U Foči je juče uvođenjem izvođača radova u posao ozvaničen početak rekonstrukcije Sportske sale „Partizan“ koju zajedno finansiraju opština Foča i UNDP.

Ova investicija vrijedna oko 250.000 maraka dio je projekta „Lokalni integrisani razvoj“ koji realizuje UNDP, a finansira Evropska unija. Učešće opštine je 30 odsto.

Postojećih 400 kvadratnih metara koliko iznosi površina sale „Partizan“ u potpunosti će biti renovirano, a biće nadograđeno i novih 300 kvadratnih metara.

Objekat koji je decenijama propadao i u koji nije ulagano, služio je za sportske aktivnosti mladih stonotenisera i ljubitelja borilačkih sportova.

Vijest o rekonstrukciji sale obradovala je sportiste i trenere, jer su godinama muku mučili u neuslovnim prostorijama koje nisu ni zagrijavane.

Među njima je i istaknuta fočanska stonoteniserka i trener Stonoteniskog kluba „Perućica“ Nada Marković.

- Uslovi su bili jako loši, a mi smo se svi trudili da i pored toga postižemo dobre rezultate. Kada sve bude završeno ovaj objekat će još više da oživi, biće i veći broj sportista, konačno će se stvoriti pravi uslovi za treniranje i još bolje rezultate. Ova investicija je pun pogodak - kazala je Markovićeva.

Ukoliko vremenski uslovi budu išle naruku izvođačima radova, Fočaci bi za dva mjeseca trebalo da dobiju potpuno novu salu.

Izvođač radova preduzeće „Konstruktor“ spremno je za posao.

- Predviđena je kompletna rekonstrukcija od temelja do krova koja podrazumijeva zamjenu krova, izradu nove armiranobetonske ploče, sanaciju podova, mokrih čvorova, svlačionica, spoljašnje i unutrašnje stolarije - naveo je rukovodilac preduzeća „Konstruktor“ Boško Ivanović.

Po završetku radova salu će nastaviti da koriste sportisti, dok bi novih nadograđenih 300 kvadratnih metara na korišćenje trebalo da dobije Kulturno-umjetičko društvo „Foča“.

Mašić

U opštini ističu da je ovo najveća investicija u ovaj objekat u proteklih 50 godina.

- Ovo je stara zgrada u kojoj je sportistima bilo jako teško da treniraju. Sve će biti renovirano i služiće za dvoranske male sportove, a biće prostora i za gimnastiku i druge vrste sporta koje planiramo u narednom periodu uvesti - rekao je načelnik Foče Radisav Mašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana